Најновије

ТУРСКА ПОКУШАВА ДА ДОБРО УЧВРСТИ СВОЈУ ПОЗИЦИЈУ У СИРИЈИ: Изграђена 63. војна испостава у Идлибу (ВИДЕО)

Дана 11. јуна, турска војска успоставила је још један контролни положај у северозападном сиријском региону Идлиб, где делује неколико терористичких група.

Турски војник (Фото: tsk.tr)

 

Енаб Балади, представник опозиције, рекао је да је нова испостава успостављена у близини града Монатафа у планини ал-Завија, у јужном делу Идлиба.

"Ова војна испостава сматра се блиском линијом фронта са Сиријском арапском војском (САА) и њеним савезницима", рекао је Енаб Балади заповедник Националног фронта за ослобођење које подржава Турска, додајући да ће бити успостављено више испостава на планини ал-Завија у наредних неколико дана.

Успостављањем нове функције, број турских положаја у Идлибу порастао је на 63, према Сиријској опсерваторији за људска права са седиштем у Великој Британији (СОХР).

Прошле недеље су у јужном Идлибу успостављене четири позиције. Турска не само да успоставља више испостава у Идлибу, већ и тамо поставља појачања. 11. јуна велики турски конвој ушао је у сиријску регију.

 

Велико турско војно присуство у Идлибу присилило је тамошње милитанте да се придржавају турско-руског споразума 5. марта. Међутим, ово присуство и даље остаје озбиљна претња ССА.

Погледајте ОВДЕ снимак како је америчко војно возило покушало да пробије руску блокаду!

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА