Најновије

ЂИЛАС: Свака одлука коју РЕМ саопшти доноси се у кабинету председника! Власт нема одговор на бојкот

Представници опозиције која бојкотује изборе заказане за 21. јун сматрају да је најновија одлука Савета РЕМ-а о забрани емитовања политичких огласних порука са позивима на бојкот очекивана и да је доказ да власт нема одговор на то легитимно средство политичке борбе.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

“РЕМ не постоји”, рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.

То су, како каже, доказали када нису реаговали на спот којим је припремљено убиство Оливера Ивановића.

“Свака одлука коју РЕМ саопшти доноси се у кабинету председника. Ова конкретна забрана је још један доказ да власт нема одговор на бојкот и да је одлука да се у тој изборној фарси не учествује, исправна”, закључио је Ђилас.

Према речима потпредседника Народне странке Мирослава Алексића, ова одлука РЕМ-а је очекивана.

“То је очекивана одлука којој је претходила унапред испланирана забрана Вучићевог спота како би РЕМ, који је под потпуном контролом режима могао да има изговор при доношењу одлуке о забрани опозиционог спота који позива грађане у бојкот избора”, рекао је Алексић.

Бојкот је, додаје он, средство легитимне политичке борбе и логично је да га промовишемо, али је очигледно страх режима од губљења легитимитета превелик па су одлучили да не дозволе емитовање спотова ни на кабловским телевизијама.

Савет РЕМ-а обавестио је раније данас све пружаоце медијских услуга да одмах обуставе емитовање политичких огласних порука у којима се позива на бојкот избора и упозорио да ће свако даље емитовање представљати основ за изрицање мера у складу Законом о електронским медијима.

Захтев Савета РЕМ-а о обустави огласних порука са позивом на бојкот уследио је након што је Удружење грађана “ЦРТА” затражило мишљење о огласним порукама током изборне кампање.

Увидом у програмски садржај телевизија Н1 и Нова С, Савет РЕМ-а је утврдио да се почевши од 9. јуна 2020. године емитују политичке огласне поруке у којима се позива на бојкот избора (“Једини начин да не гласаш за Вучића је да не гласаш”), а које нису у складу са чланом 8. Закона о оглашавању.

Прочитајте ОВДЕ како је РЕМ забранио спотове за бојкот.

Извор: Nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА