Најновије

ЈАВНИ СЕРВИС ИЗЛЕПЉЕН СИМБОЛИМА БОЈКОТА: Грађани поручили: "РТС преузет од криминалне политичке елите!" (ВИДЕО)

Активисти иницијативе Не давимо Београд данас су симболима бојкота излепили улаз у Радио телевизију Србије и на тај начин указали на чињеницу да се јавни сервис, како наводе, налази под контролом Српске напредне странке и игра једну од кључних улога у немогућности одржавања слободних и поштених избора.

Плакати испред РТС (Фото: Принтскрин/ФБ)

Из Инцијативе су оценили да се Радио телевизија Србије својим пристрасним извештавањем, онемогућавањем дијалога и критике власти, игнорисањем стварних проблема и афера режима, избегавањем дебата на теме од јавног интереса и улепшавањем стварности у којој тешко живимо, у потпуности сврстала у напредњачке инструменте отимања државе.

У том покрету сматрају да је улога јавног сервиса од кључне важности за враћање демократије у Србију и од РТС-а захтевају оно што је по закону и етичком кодексу новинара Србије дужна да пружи јавности.

Тражимо професионално и одговорно извештавање “у циљу унапређивања вредности демократског друштва, спречавања сукоба и очувања мира, истинитог, благовременог, веродостојног и потпуног информисања и омогућавања слободног развоја личности” како се то наводи у закону о јавном информисању, наводи се у саопштењу Инцијативе.

Прочитајте ОВДЕ која је слика изнервирала председника Србије.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА