Најновије

ОСНАЖИВАЊЕ ПРОТИВРУСКОГ САВЕЗА: Америка Украјини шаље 250 милиона долара за војну помоћ да се одбране од "Путинове агресије"!

Сједињене Државе планирају да осигурају војну помоћ Кијеву у вредности од 250 милиона долара "како би ојачао украјински капацитет за ефикаснију одбрану од руске агресије", наведено је на веб страници америчког Министарства одбране.

Украјинска војска (Фото: mil.gov.ua)

"Ово поново потврђује дугогодишњи одбрамбени однос између Сједињених Држава и Украјине - критичног партнера на првој линији стратешке конкуренције са Русијом. Сједињене Државе остају упорне у својој подршци суверенитету и територијалном интегритету Украјине унутар међународно признатих граница." речено је у изјави Пентагона. Америчка војска напоменула је да САД подржавају суверенитет и територијални интегритет Украјине.

Издвојена средства биће употребљена за додатну обуку, опрему и саветодавне напоре.

Украјинско министарство одбране приметило је да 250 милиона долара помоћи такође укључују превоз, медицинску опрему, опрему за борбу против артиљерије и системе кибернетичке сигурности.

Украјинско министарство одбране захвалило се Сједињеним Државама на подршци реформама у Украјини и јачању одбрамбених способности земље, "упркос руској агресији која је у току". Такође, Кијев је нагласио да је један од главних приоритета украјинске владе приближавање Оружаних снага земље стандардима НАТО-а.

Најсавременија руска подморница укључена у састав ратне морнарице! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА