Најновије

ДАЧИЋ: Нисмо престали да лобирамо за Косово, Србија је данас у најбољем положају од 2008. године!

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је данас да очекује притиске у вези са решавањем питања Косова и да то није ништа ново.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

На питање да ли је разграничење компромис, Дачић је подсетио да о разграничењу као решењу говори више година уназад и да је први политичар који је о томе говорио, па и у време Тадића и Јеремића.

- Нико није имао храбрости да то подржи. Мислим да би грађани то подржали, јер тај предлог није нешто што ми сада имамо, него нешто за шта треба да се боримо. У нашем Уставу пише да је Косово део Србије, али немамо фактичку власт, код њих пише да је Косово независно, а они немају фактичку власт тамо где живе Срби. Зато је потребан компромис који је најмање штетан за српски интерес - рекао је Дачић на ТВ Прва.

Он је подсетио да је 18 земаља повукло признање Косова и да сада Албанци морају да разговарају.

- Србија је данас у бољој позицији, односно у најбољем положају од када је проглашена независност Косова 2008. године - рекао је Дачић.

Он је истакао да је прешао 1,3 милиона километара и обишао 108 земаља и оценио као гнусне лажи информацију да је Србија престала са лобирањем да земље повуку признање Косова.

СНС и Вучић намерно праве спорне изборне спотове?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА