Најновије

"КАДА ИСУШИТЕ И ПОСЛЕДЊУ РЕКУ СХВАТИЋЕТЕ ДА НОВАЦ НЕ МОЖЕТЕ ПИТИ" Хиљаду људи на еколошком протесту испред Владе Србије! (ВИДЕО)

Хиљаду људу окупило се данас испред зграде Владе Србије у Немањиној улици на великом еколошком протесту "Наше реке, наше шуме, наш ваздух, наша земља". Саобраћај је у том делу центра Београда обустављен.

Протест испред зграде Владе Србије (Фото: Јутјуб)

Како јавља наш репортер са лица места, на улицама испред Владе Србије тренутно се налази око хиљаду људи који са пиштаљкама и паролама протестују за очувања река Србије. Незадовољни грађани дошли су из свих крајева Србије.

На њиховим транспарентима могу се видети пароле попут: "У чије џепове теку наше реке", "Тек када исушите и последњу реку, схватићете да новац не можете пити", "Не дамо вам реке"...

- Ово је нечувено шта се ради, на крају нећемо да имамо ни шта да дишемо ни шта да пијемо. Морамо да зауставимо уништавање природе - казао је један од окупљених.

Окупљеним грађанима обратио се Владимир Ђурђевић са Физичког факултета, рекавши да је невероватно да се због "овако погрешне" ствари људи окупљају.

- Невероватно ми је да због овако погрешне ствари морамо да се скупљамо урликајући да се ово заустави. Ствар је погрешна на толико нивоа, хвала и да пошаљемо подршку људима који дане проводе и проводили су на рекама. Због њих смо данас овде - казао је Ђурђевић.

Подршку протестантима пружио је и доктор Зоран Радовановић, који се кратко и обратио.

- Ово је изненађење, није предвиђено да говорим, а сувише вас поштујем да бих импровизовао. Без обзира нећу да измишљам и импровизујем, чврсто стојим иза ових честитих људи који с боре против ових немани - казао је кратко доктор Радовановић.

Након што су говорници завршили своја излагања, окупљени су позвани да минутом ћутања одају почаст жртвама аерозагађења, несталим рекама и шумама...

Због блокаде саобраћаја у околним улицама су се формирале колоне возила, па је тако гужва тренутно у Краља Милана, ка Славији.

СНС и Вучић намерно праве спорне изборне спотове?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА