Најновије

ШЕШЕЉ НАЈАВИО НЕСЛУЋЕНИ ПОЛИТИЧКИ УДАР! Открио да ли ће се вакцинисати

Шефа радикала Војислава Шешеља на почетку интервјуа питали су да ли зна који су му ово по реду избори на којима учествује.

Војислав Шешељ (Фото: Јујтуб)

- Ово су ми 13. на које излазим.

Неко би рекао баксузан број...

- Што је баксузан? То је број као и сваки други, нисам ја сујеверан, то су глупости.

Да ли вам је после свега политика бар мало досадила?

- Не, никад! Што каже Есад Ћимић - политика је моја судбина.

Због ње сте робијали и могло би се рећи упропастили себи живот?

- Што сам упропастио?! Је л' лепши живот онима који нису ишли у Хашки трибунал него мени који сам тамо био 12 година, борио се за српство и победио. И говеду је живот леп кад год има зелене траве, зими сена и воде. Политиком ћу се бавити до краја живота, то није само професија, то је и страст.

Шта то ви имате сада да понудите грађанима што нико други нема?

- Нудимо да будемо још боља контрола извршне власти. Свестан сам да ми сада немамо шансу да победимо напредњаке на републичком нивоу, много су јаки. И баш зато што су толико јаки, они морају имати стручну, компетентну, храбру и одлучну контролу, а то смо ми, радикали, били претходне четири године. Били смо једина опозиција у Скупштини, друге опозиционе странке су или напустиле парламент или су правиле скечеве, псовале Вучићу мајку и изазивале инциденте. Грчки мудраци су говорили када ти је најлепше у животу убаци један каменчић у ципелу да те жуља и да те подсећа да је у животу свако изненађење могуће. Напредњацима је сад све потаман, зато је важно што смо им ми ту, као тај каменчић у ципели да их опомињемо.

Ко вам је још конкуренција осим СНС-а?

- Социјалисти, али кладио сам се са Дачићем у вечеру да ћемо имати више гласова него СПС. Они типују на 12 одсто, ја на 15, видећемо, али верујем у већи број гласова и мандата него на прошлим изборима.

Каква вам је листа за парламент, а како вам се чине остале?

- Наша листа је најбоља, имамо највише компетентних људи, а и водили смо рачуна о подмлађивању странке. Када се погледају листе, виде се три јаке странке - СНС, СПС и СРС, и мањинске странке које ће добити одређен број мандата. Ко ће још прећи цензус не бих лицитирао, али ван памети је да цензус пређе монархистичка странка, нико нормалан у Србији није за монархију или они Левијатани.

Како вам делује ова кампања?

- Доста је мирна, тиха, али није досадна, стално се нешто дешава.

Да, појављују се разни занимљиви спотови, јесте ли видели Чанков где он кисне?

- Јесам, насмејао сам се, изгледа као велико го*но на јаком пљуску.

Ко вам је прихватљив за постизборну коалицију?

- Очигледно је да ћемо ми остати опозициона странка, да нећемо имати коалиције на републичком нивоу. Могли бисмо под условом да се напредњаци одрекну Европске уније. Вучић мора да избаци из свог кабинета заставе ЕУ, није ми јасно што то држи кад ми нисмо чланица ЕУ.

Хипотетички, када би дошло до неких преговора и сарадње, које министарство би вама пристајало?

- Најрадије бих био председник Владе, а кад је реч о министарствима, могао бих да будем добар министар у сваком, као Никола Пашић, јер сам просто компетентан. Ипак, највише бих волео да будем министар финансија, средио бих државне финансије зачас, скочиле би плате у јавном сектору и пензије. Био бих одличан министар одбране такође, полиције, културе, просвете, ма сваког министарства, као Пашић.

Рекли сте недавно да ће вас на челу странке једног дана наследити син Александар...

- Да, једног дана, ако ја случајно умрем. Добро се показао у политици. Неки су рекли да је то непотизам, али то је глупост, непотизам може да буде у државној служби, а странка је приватно-правна корпорација која може да има јавна овлашћења с времена на време, не стално.

Како бисте решили ситуацију са Црном Гором која је веома напета?

- Треба заводити санкције против свих државних функционера Црне Горе, али не према народу јер то што они раде против Срба ми не смемо примењивати против грађана Црне Горе будући да је тамо 30 одсто Срба. Сада се десио један процес који смо дуго прижељкивали, дошло је до уједињења, и они који су се деценијама изјашњавали као Црногорци сада се масовно враћају српству. А Мила Ђукановића сам већ неколико пута искрено саветовао да што пре бежи из Црне Горе јер је одавно прешао критичну тачку народног незадовољства и беса.

А косовско питање? Опет трпимо притиске, председник је најавио да ће наредних шест месеци бити изузетно тешко...

- Сада се слажемо, нема поделе Косова, нема признања Косова као независне државе. Албанци имају Немачку иза себе и питање је кога још, то ћемо видети после америчких избора и како ће Британија убудуће да се понаша. Џонсон је увео нове елементе у британску политику, дефинитивно напуштају ЕУ, очекујем да то уради и Италија, Мађарска и редом једна по једна држава...

Да ли ће Трамп добити други мандат?

- Надам се да хоће и да ће га ови протести додатно оснажити ако покаже одлучност. Трагедија је када полиција приликом хапшења убије човека, али то не значи да је режим хтео да се то деси. Ако постоји расизам у Америци, он постоји у народу и подједнако је опасан и бели и црни расизам, нема разлике. Трамп није расиста, али замерам му то што заоштрава односе са Русијом и Кином.

Први ћу да се вакцинишем

- Чекам да видим ко ће први да се појави са вакцином, Руси или Кинези, или можда чак и наши стручњаци. У сваком случају, бићу један од првих, ако не и први који ће примити руску или кинеску вакцину, избегао бих ову Гејтсову...

Сергеј Трифуновић вам можда постане скупштински колега?

- То би било много смешно. Али ако га народ изабере, нека буде, као да би он био најгори кога смо имали за ових 30 година парламентаризма, било је и горих од њега.

Андрија Мандић успешно оперисан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА