Најновије

"ЗБОГОМ АМЕРИКО"! Ево како је Путин испрозивао Трампа због расних немира који кључају широм САД (ВИДЕО)

Први програм руске телевизије емитовао је у недељу филмове руског редитеља Алексеја Балабанова “Брат” и “Брат 2” поводом двадесете годишњице снимања другог филма.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Домаћа публика нашла се у чуду када је, уместо одјавне шпице, уз звуке песме “Гудбај Америка” групе “Наутилус Помпилус”, која се чује и у оригиналној верзији одјавне шпице, приказан снимак нереда у САД изазваних бруталним убиством Џорџа Флојда.

Сцене протеста емитоване су одмах након што су гледаоци прочитали имена и датуме рођења и смрти глумца Сергеја бодрова и редитеља Алексеја Балабавнова у трајао је нешто више од минута.

- Основне вредности "слободног света” урушавају се под ударцима полицијских пендрека, ватром запаљених продавница, бивају угушене у бесу бескомпромисног сучељавања – рекао је новинар непосредно након емитовања филма “Брат 2”.

Све ово је изазвало гневне реакције корисника друштвених мрежа:

- Уместо одјавне шпице филма "Брат 2" Први програм је приказао снимак протеста у САД док је свирала песма “Збогом, Америко”. Могу да замислим какву би фрку дигли кремаљски пропагандисти да је неки амерички канал приказао снимке из Норилсау после неког играног филма о катастрофи - написао је један корисник.


Један од продуцената филма “Брат 2” Сергеј Зељанов сматра да у томе нема ничег спорног.

- Велики програми имају права на коришћење филмова, па није било кршења… Многи људи су гледали “Брат 2”, да је ово премијера, могли бисте нешто да кажете, рекао је он.

Представница Првог програма изјавила је за сајт "Подјом" да нису мењали одјавну шпицу.

- Први програм, као и други велики програми, не приказује завршну шпицу филмова. У случају филма “Брат 2” и његове двадесете годишњице, сматрали смо да је важно да истакнемо два главна творца филма, Сергеја Бодрова и Алексеја Балабанова, па је филм завршен њиховим именима - изјавила је она.

Информативни сајт “Медуза” пише да музичари Вјачелсав Бутузов и Дмитриј Уметскиј, аутори песме која је искоришћена као музика за филм “Брат 2" и рођаци покојног редитеља Алексеја Балбанова, нису коментарисали инцидент.

Прочитајте ОВДЕ зашто је председник Украјине завршио у карантину.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА