Најновије

Трибина "Вирусни шок" 15. јуна у Дому омладине

Трибина "Вирусни шок" заказана је за понедељак 15. јун од 20,30 у Дому омладине, хол Американа. Иначе одржава се у оквиру циклуса "Шок уживо/Коридори ДОБ-а", а говоре: Ненад Беквалац и Александар Радивојевић.

Илустрација (Фото: Дом омладине)

Код одабира тема за трибину увек прво обратимо пажњу на то шта је тренутно актуелно у свету или код нас и да ли то може да се уклопи у шок уметност. У протеклих неколико месеци је актуелан вирус који се раширио светом и прешао у пандемију.

Многима сигурно није било пријатно да гледају филмове са овом тематиком за време ванредног стања и после слушања свакодневних извештаја о стању широм планете. Можда сте били управо они које оваква визуелна задовољства терају на панику, није вам пријатно и размишљате шта ће те да радите ако дође испред ваших врата. ШОК КОРИДОР је од самог почетка пропагирао лечење траума свакодневнице кроз шок, а ово је управо права тема за то. Кроз историју кинематографије разни аутори су у своје филмове гурали разне пошасти, које прете да униште свет. Неке имају срећан крај а већина ипак приказује горку судбину човечанства и земљу на којој скоро више да нема људи. Нећемо се бавити вирусима који делују само на глобалном нивоу већ и у мањем окружењу, заједницама, граду, згради, у кругу неке породице или ограничене само на појединца.

Прочитајте ОВДЕ    све о изложби која ће бити отворена 15. јуна у Дому омладине.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА