Најновије

ТУРСКА ЈЕ ЗАГРЕЈАЛА СИТУАЦИЈУ, АЛИ ОНИ ОВИМ ЖЕЛЕ ДА ИХ СЕ РЕШЕ ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА: Египат од Русије тражи њихов систем одбране!

Египатска војска жели да стекне руски систем одбране, назван "Бастион". Извори су потврдили да Египат жели да обезбеди своје обале и гасна поља на Средоземљу.

Руски ракетни систем (Фото: РИА)

Војни извор потврдио је за арапски РТ да уговори о наоружању између Египта и Русије 2015. укључују систем Бастион који има максимални домет од 300 км.

Извор је напоменуо да је Египат тим системима жели да се уклопи у оквир свеобухватног развојног плана за египатску морнарицу који ће укључивати приступ савременим одбрамбеним системима дуж обале земље.

Извор је додао: „Бастион систем се сматра једним од најважнијих и најефикаснијих система одвраћања у свету, посебно у светлу огромне потребе да се обезбеде нове морнаричке базе и египатска економска подручја на источном Медитерану испред два противника, као што је као израелска и турска морнарица."

Додао је да један систем може заштитити 600 км обале и осигурати морску површину од 100.000 квадратних километара.

Ово је важно за египатску морнарицу с обзиром на недавну турску експанзију у јужној регији Средоземља.

Сукоб с Египтом, Кипром и Грчком на једној страни и Турском с друге стране почиње да се загревати, јер Анкара планира да напредује са непредвиђеним експлоатисањем нафте.

Нападнута америчка база, ракетама “Каћуша”! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА