Најновије

"УСКОРО ЋЕМО ПОДУЗЕТИ СЛЕДЕЋИ КОРАК У БОРБИ СА ВАМА": Северна Кореја најавила напад?!

Северна Кореја послала је поруку свом јужном суседу, преко сестре Ким Џонг-уна, рекавши да жели “направити следећи корак”. Те изјаве долазе у ионако напетом контексту након пропасти главних комуникацијских канала између две земље.

Ким Џо-јонг (Фото: Јутјуб)

Ким Џо-јонг, сестра севернокорејског лидера и први потпредседник Централног одбора Радничке партије, заиста је најавила да ће се подузети даљње мере против Сеула, извештава Севернокорејска средишња новинска агенција (КЦНА) ,

„Мислим да је дошло време да се одлучно прекину односи с јужнокорејским властима. Ускоро ћемо подузети следећи корак. У вршењу овлашћења које ми је доделио врховни вођа, наша Странка и држава, дала сам заповиед одељењу надлежном за питања повезаним с непријатељем да одлучно организују следећи корак”, изјавила је Ким Џо-јонг у саопштењу за јавност.

Тензије расту, а ова изјава прати стајалишта Ким Џонг-уна. Његова сестра је заправо већ истакнула дистрибуцију противерских летака и запретила је, између осталог, да ће уништити неактивни јужнокорејски индустријски комплекс Кесоне, ако Сеоул не реагује.

Пјонгјанг је уторак 9. јуна напокон објавио да “потпуно прекида везу између власти севера и југа”, укључујући канале комуникације између оружаних снага и високих челника двеју земаља, известила је средишња новинска агенција Северне Кореје. Јужнокорејски представник одбране касније је потврдио да је Север престао одговарати на позиве упућене путем војног комуникацијског канала.

Које наоружање Египат тражи од Русије да се обрачуна са Турском, више о томе ОВДЕ!

Извор: logicno.com/Л.Р.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА