Најновије

ДОНЕТА ОДЛУКА! Грчка не отвара границе за Србе, а ово су могуће последице!

Конвој од пет аутобуса са српским туристима данас је требао да крене пут Евие, Парге и Халкидикија. Туристи су били спаковани, водичи и возачи спремни, аутобуси напуњени горивом. Колона дугачка 20 километара аутомобила са српским таблицама чекала је цео дан на бугарско-грчкој граници. Око поднева је јављено да граница, изгледа, неће бити отворена.

Граница (Фото: Јутјуб)

- Грчка мора да прати препоруке ЕУ о отварању граница са трећим земљама, То се, такође, односи на путнике из Србије. Ови туристи ће моћи да уђу у земље ЕУ од 1. јула - гласи саопштење које су данас касно поподне добиле српске туристичке агенције.

- Дефинитивно до 1. јула српски туристи неће моћи да уђу на територију Грчке, сви смо затечени и молимо туристе за стрпљење - каже Александар Сеничић, директор Националне асоцијације ЈУТА.

Агенције су прошле недеље добиле нове ценовнике од грчких хотелијера и смештај је, у просеку, био од 20 до невероватних 40 одсто јефтинији. Нажалост, гаф грчких власти да прво обећају, а онда одлуче да не отворе границу тешко ће утицати на ову сезону.

Агенције су данас требале да потпишу уговоре о чартер летовима са "Авиолетом", али је то одложено. Први чартери требало је да полете почетком јула, али у агенцијама више нису сигурни да се Грчка неће поново предомислити и променити одлуку о отварању граница.

Какве ће бити последице у Грчкој због неотварања граница за српске туристе - тек ћемо знати, али међу српским агенцијама је поново изнет захтев да се ова сезона "укине". Наиме, наше агенције су дале капару грчким хотелијерима, коју они не желе да врате, а вишемесечну неизвесност не могу да финанасијски да поднесу.

Кустурица почасни гост Сергеја Шојгуа на Паради победе у Москви! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА