Најновије

МАЧ КАСПИЈСКОГ МОРА ЋЕ ПОСЛУЖИТИ ДА СЕ ОДСЕЧЕ ГЛАВА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Са овим крстарећим ракетама крај џихадиста је неизбежан!

Руске крстареће ракете "Калибар" више пута су коришћене у Сирији за чишћење терористичке Исламске Државе и Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ) у више области широм земље.

Руске крстареће ракете "Калибар" (Фото: mil.ru)

Према часопису "Национална одбрана", мете руских крстарећих ракета 3М -14 које су лансиране из Каспијског мора 7. октобра 2015. биле су фабрике за производњу граната и експлозивних направа, командни центри, муниција и складишта горива, као и терористичка база за обуку у провинцијама Рака, Идлиб и Алепо.

Мач Каспијског мора

У склопу операције која је у медијима названа "Мач Каспијског мора", фрегата "Дагестан" и крстарице "Град Свијајеск", "Углич" и "Велики Устјуг" испалили су 26 ракета на терористичке снаге.

20. новембра 2015., бродови Каспијске флоте покренули су ракетни напад користећи најмање 18 крстарећих ракета "Калибар".

- Ракете су прелетале планинска подручја, брда и шуме. Ракете су током лета извеле у просеку 147 маневара летећи према својим циљевима. Све су успеле да погоде задате циљеве. Истовремено, постигнута је велика прецизност - рекли су они.

- Одступање ракета није било веће од три метра и то се може сматрати изузетним резултатом - додаје магазин.

У исто време, магазин је истакао да је крстарећа ракета "Калибар" вишенаменски комплекс који може да погоди не само копнене циљеве, већ и морске циљеве на удаљеностима до 350 километара.

На пример, 9. јануара 2020., ракете "Калибар" лансиране су са подморнице "Колбино", а крстарица "Орекхово-Звево" погодила је све своје циљеве.

Спрема се огромна битка за Идлиб! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА