Најновије

ОДЛУЧУЈУЋА БИТКА: Хафтар шаље огромну војску, Турци надиру, Сирт се мора одбранити по сваку цену! (МАПА/ ФОТО)

Либијска национална армија (ЛНА), на челу са фелдмаршалом Калифом Хафтаром, послала је додатна војна појачања на град Сирт у оквиру припрема за нови напад снага Владе националног споразума (ГНА) коју подржава Турска.

ЛНА (Фото: Јутјуб)

Медијски центар оперативне команде "Ал-Карамах" Либијске националне армије (ЛНА) објавио је да је "батаљон 302" прешао у западни Сирт због припрема за нову битку.

Медијски центар објавио је фотографије на којима се види велики конвој од десетина војних возила која превозе опрему и особље према Сирту.

У међувремену, локални војни извор потврдио је за руску новинску агенцију Тасс да је ЛНА довела војна појачања западно од Сирта, наглашавајући да су "оружане снаге у приправности за борбу".

- Очекујемо да ће наредни период бити сведок многих догађаја. Спремни смо за било какав сценарио.

Прва офанзива на Сирт снага Владе Националног споразума (ГНА) ове године завршила је поразом, пошто нису успели да уђу у стратешки лучки град. Од тада, ГНА и њихови савезници снажно су бомбардовали положаје Либијске националне армије (ЛНА) у припреми за њихов надолазећи напад, у коме желе да заузму Сирт и његову околину.

Москва губи поверење у Вучића. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА