Најновије

ПУТИНОВ ЛЕК ЗА ЏИХАДИСТЕ! Руски генерал открио невероватне податке, када видите бројке све ће вам бити јасно

Главнокомандујући руских снага ваздушне одбране генерал Алексеј Леонов је изјавио да је ПВО системом "Тор" оборено више од 45 џихадистичких дронова у Сирији.

Тор (Фото: РИА)

- Од увођења у службу, системима типа "Тор" је оборено више од 45 дронова које су направили и користили џихадисти у Сирији – рекао је Леонов.

Према његовим речима, различите модификације овог система кратког домета су коришћене у садејству са С-400 и "Панцирима" за одбрану објеката од велике важности у Сирији. Он је додао да ће руска војска добијати Тор-М2 до 2027. године.

Овај систем може да "скида са неба" авионе, хеликоптере, навођене пројектиле, бомбе, дронове, као и друго прецизно оружје.

На захтев Дамаска руска војска асистира Сиријској арапској армији да поврати контролу над деловима провинције Идлиб, а ови системи су са руским трупама распоређени у базама Тартус и Хмејмим.

Само у 2019. години Руси су одбили велики број ракетних, артиљеријских и напада дроновима, и том приликом су уништена 53 дрона и 27 ракета које су испаљене на Хмејмим.

Американци гомилају носаче авиона у Тихом океану, чека се реакција Кине. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА