Најновије

ДОКТОРЕ НЕСТОРОВИЋУ, ШТА ОВО БИ? Од 15. јуна корона нестаје и поново се љубимо три пута?!

У протекла 24 сата у Србији је тестирано 5.085 особа на корона вирус, позитивно је било њих 57, а једна особа је, нажалост, преминула.

Др Несторовић (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, у недељу смо имали 3,2 одсто позитивних на корона вирус у односу на број тестираних, што је најлошији резултат још од 1. маја. И прилично забрињавајући како за грађане, тако и за епидемиологе.

Ни инфектолози нису скроз мирни, па је тако директор Клинике за инфективне болести КЦС Горан Стевановић изјавио да "број заражених и даље захтева приправност и да благи пораст броја оболелих упозорава да мере морају и даље да се поштују, пре свега у затвореном простору - дистанца, ношење маски".

И његов старији колега, инфектолог др Мијомир Пелемиш се слаже:

- Ситуација је и даље за велики опрез. Без обзира на број оболелих, и даље имамо болесника који имају озбиљне манифестације ове болести. На срећу, нема толико много болесника на респираторима - рекао је он.

Подсетимо се, међутим, и изјаве њиховог колеге педијатра-пулмолога др Бранимира Несторовића, који је, када је 6. маја изјавио "да је време да сви изађемо напоље и заразимо се", прогнозирао и следеће:

- Ја сам био присталица да дође до отварања школа, деца би требало да изађу и да се инфицирају, за сада, до 1. јуна, евентуално до 15, морају да се пазе само старији од 65 година.

У истом интервјуу на ТВ "Првој" рекао је и "да ћемо од 1. јуна моћи поново у биоскопе и позоришта, а 15. ћемо се поново љубити три пута".

Прође 1. јун, прође 15. јун и с обзиром на бројке, без обзира на процену др Несторовића, још чемо чекати на тренутак када ћемо моћи, по српски, да се љубимо три пута.

27. јуна Србија потписује независност Косова? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА