Најновије

ПОБУНА У ФЕЈСБУКУ: Закерберг навукао бес особља због Трампа

Запослени у Фејсбуку изнервирани су одбијањем генералног директора Марка Закерберга да делује против председника Доналда Трампа, делећи своје незадовољство његовом одлуком на мрежи, како би сви видели.

Фејсбук (Фото: pixabay. com)

Бука међу запосленима чула се на свим нивоима компаније, а главна критика била је усмерена на одлуку да Трампов пост за који наводно "велича насиље" остави нетакнутим, чак и док је Твитер исти текст скривао иза упозорења.

На свом налогу на Твитеру 29. маја, Трамп је прво одбацио оно што је назвао „потпуним недостатком лидерства“ у Минеаполису, пре него што је наставио да критикује „насилнике” који су „осрамотили сећање на Џорџа Флојда“.

Твит остаје доступан „у интересу јавности“, али тек након што корисник кликне на поруку упозорења која га покрива.

„Не радити ништа“ са овом поруком на Фејсбуку није прихватљиво”, наљутио се Џејсон Стирман, члан тима компаније за истраживање и развој и бивши главни директор „менталног тренинга“ Луцид. Додао је да "није сам унутар ФБ-а. Не постоји неутрално стајалиште о расизму."

Ендру Крау, шеф дизајна за Фејсбуков видео-телефон, твитовао је: „Давање платформе за подстицање насиља и ширење дезинформација је неприхватљиво, без обзира ко сте.“

У петак је Закерберг објаснио зашто је сматрао да би тај пост требало да остане, иако га види као „запаљиву реторику“. Док је Твитер означио пост као подстрекивање на насиље, Закерберг је одлучио да је то само упозорење демонстрантима да ће полиција пуцати на њих - на тај начин не кршећи никаква правила.

Закерберг се заложио за себе тврдећи да се "снажно не слаже" са начином на који је председник говорио, али "верујем да би људи требало да то виде и сами, јер на крају одговорност за оне који су на позицијама власти може да се догоди само када се њихов говор помно испита. на отвореном."

Од тада, међутим, више запослених у Фејсбуку негодује.

Прочитајте ОВДЕ    интервју Александра Дугина.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА