Најновије

РУСИЈА У УН: Запад схвата пропаст украјинске контраофанзиве

Контраофанзива украјинских Оружаних снага, супротно очекивањима Запада, најблаже речено, не напредује, а западни политичари то све више схватају, изјавио је за Спутњик заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

„Мислим да су западни медији једноставно прихватили очигледне ствари које видимо већ дуже време. Украјинска контраофанзива, такозвана контраофанзива, најблаже речено, не напредује. Ситуација на терену се потпуно разликује од онога што је очекивао Запад, који стоји иза режима у Кијеву“, рекао је Пољански, истакавши да је то резултат деловања руске војске.

Руски дипломата је констатовао да је крах украјинске операције вероватно био неочекиван за низ западних новинара и аналитичара који су предвиђали победу Кијева. Међутим, Русија је била сигурна да за то нема основа, а „све више људи на Западу долази до истог закључка“.

Међутим, по речима Пољанског, Москва не рачуна на то да ће Запад престати са војним испорукама Украјини.
Он је истакао да је од самог почетка сукоба било очигледно да Кијев може да настави са војним дејствима само уз подршку западних земаља, пре свега САД.

„Нама је јасно да ће се Запад, који је створио кијевски режим, који је стајао иза незаконитог, неуставног државног удара 2014. године, покушати да уради све што је могуће да га одржи у животу“, рекао је Пољански.
Пољански је поручио да Русија има довољно „полуга утицаја и могућности да заврши специјалну војну операцију, оствари њене циљеве и победи“.

Притом, додао је, Русија позива да се у УН разговара о испорукама западног оружја, те да су све дискусије усмерене на проналажење мирног решења украјинске кризе. Међутим, по речима Пољанског, западне колеге не желе да „погледају у огледало“ и потраже узроке проблема.

Подсећамо, Москва је више пута истицала да пумпање Кијева западним оружјем не доноси Украјини ништа добро и само продужава сукоб, те да је транспорт са поменутим наоружањем легитимна мета руске војске.

БАЈДЕН ИМА НОВИ ПЛАН: Како преко Кине укротити Русију

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА