Најновије

КРИВЕ СРБИЈУ И ЗА ЗАРАЗУ! Подгорица из политичких разлога манипулише епидемијском сликом?

У јеку јавног жигосања грађана да су са дербија Партизан - Црвена звезда, одиграног у Београду, унели корону у Црну Гору, ширење вируса је лоцирано међу члановима Демократске партије социјалиста у Колашину.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Према сазнањима у овом граду је већи број људи у самоизолацији, а међу њима је и председник колашинског одбора ДПС Милосав Булатовић, као и више општинских функционера и чланова ове странке.

Вирус је у овај град, како се претпоставља, донео члан фамилије једног од руководилаца Националног штаба за заразне болести који је са супругом хоспитализован у Подгорици. Он је пре десет дана присуствовао састанцима у Општини Колашин, али и у ДПС, чије су просторије у истој згради.

- Немам симптоме болести, осећам се добро - каже Булатовић, и потврђује да је са групом сарадника имао састанак са зараженом особом из Подгорице у колашинској општини. Сви учесници овог сусрета су тестирани и још увек чекају на резултатате.

Грађани Колашина се чуде што се зараза "лепи" само за чланове ДПС, али и са нелагодом примају вест о евентуалном импорту вируса у њихов град. То је други по реду улазак вируса у град на Тари, будући да је пролетос у овом месту боравио странац, припадник једне од НАТО армија, за кога се утврдило да је заражен. Тада је привремено затворен хотел, а велики број људи је тестиран.

Вест о томе да су чланови ДПС заражени стигла је у јеку режимске кампање која је у средиште ставила особе које су последњих дана имале контакте са Србијом. Директор црногорског института за јавно здравље Бобан Мугоша само дан раније изјавио је да се вирус вратио због неодгоровних грађана Црне Горе, који су преко БиХ улазили у Србију, учествовали у великим скуповима и истим путем се враћали кући.

Још је конкретнији директор КЦ Црне Горе Јевто Ераковић:

- За овакву ситуацију крив је одлазак црногорских држављана на фудбалски дерби Партизан - Звезда који је игран у Београду. Црна Гора је одговорно приступила заштити здравља, због чега и није дозвољено отворање граница са Србијом.

Никшићка полиција поднела је надлежном тужиоцу кривичну пријаву против Н. П. (37), Н. В. (32) и Ђ. М. (41) због сумње да су починили кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијане опасне заразне болести.

- Проверама је утврђено да су ове особе 4. јуна изашле из Црне Горе и преко територије БиХ ушле у Србију. Три дана касније истим путем су се вратиле у Црну Гору - саопштила је Управа полиције, и додала да осумњичени нису пријавили надлежнима да су боравили у суседству.

Више је фактора који утичу на јачање сумњи да режим у Црној Гори прикрива реално епидемијско стање. Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) ни после три и по сата заседања јуче се није огласило.

Засада је регистровано 13 новооболелих, а ново узнемирење изазвала је изјава Сање Меденице из оперативног штаба за праћење епидемиолошке ситуације у туристичкој сезони, која је казала да се у држави тренутно 207 особа налази у самоизолацији.

Поводом све гласнијих тврдњи да је корона "увезена" као алиби за забрану литија, огласио се и Демократски фронт тврдњом да је Национално координационо тело за заразне болести постало "партијска ћелија" ДПС.

- Неистините су тврдње о увезеним случајевима вируса корона са фудбалског дербија у Србији. На који би се начин уопште могло утврдити да је вирус донесен са стадиона у Београду, а не из БиХ, у којој такође има заражених? Једино што је из Србије увезено а има везе са вирусом корона јесте знање чланова НКТ које су тамо стекли, а овде га срозали до мере да буде покриће за срамну пропаганду ДПС.

Електронски медији у Црној Гори објавили су информацију да је короном инфициран и супруг једне тужитељке из Подгорице, који је сакрио податак да је из Србије у Црну Гору ушао преко БиХ. Да ствар буде гора, он је био у контакту са братом који је у затвору у Спужу, а викенд је провео с породицом.

Лекари из Берана самоизоловани

У Беранама, где је управо затворена ковид-болница, под мерама самоизолације је осам лекара и техничара. Они су дошли у контакт са вирусом, будући да нису имали комплетну заштитну опрему приликом сусрета са пацијентом за кога се утврдило да има симптоме короне. Овај пацијент није био на утакмици у Београду, нити одлази на литије, баш као ни други заражени из Берана код кога је вирус откривен када је дошао на тестирање због одласка у иностранство.

Срби могу у Црну Гору тек пошто буде познат здравствени исход "вечитог дербија" у Београду!? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА