Најновије

ПРОЧИТАНА ИМЕНА "250 ПОСЛАНИКА": Ного преговара са полицијом око уласка у Скупштину (ВИДЕО)

Велики број грађана се окупио испред зграде Народне скупштине на протесту, који је организовао народни посланик Срђан Ного са циљем да народ изабере 250 народних посланика који би ушли у Скупштину.

Срђан Ного (Фото: Јутјуб)

Пред окупљенима су прочитана имена "250 посланика". Ного је потом преговарао са полицијом око уласка у Скупштину.

“Овде су људи који су највећа власт у МУП-у. Стефановић и Ребић се ништа не питају. Са њима ћемо да се договоримо и уђемо у Скупштину”, рекао је Ного и поново апеловао да не дође ни до каквог сукоба с полицијом.

“Вучић хоће да натера полицију да нас нападне, али они то неће да ураде”, рекао је Ного и наставио:

“Дошли смо да одаберемо 250 посланика и уђемо у Скупштину. Нисмо дошли ништа да рушимо, јер је ово дом Народне скупштине, а ми смо народ. Ово ће бити игра живаца, а најслабије живце има онај преко пута Александар Вучић, који сада овај скуп гледа уживо. Има и провокатора међу нама окупљенима. Полицајци који су овде су наша браћа. Ипак, морају да нас схвате и разумеју. Ово је наш парламент, народни. Вучић је наредио да растерају народ, али полиција то неће учинити. Покушаће можда да испровоцира сукоб и натера полицију да реагује, али ако будемо имали јаче живце, они неће кренути на народ”.

Он је потом у једном тренутку ушао у Скупштину пошто има посланичку легитимацију, а потом се вратио да разговара са окупљенима.


Грађани су у центру града почели да се окупљају већ око 16 сати на позив Нога, те су одмах на почетку скупа почели да узвикују пароле против власти.

Око Парламента су окупљене јаке полицијске снаге, које су и блокирале овај део града, а полиције има и у самом дому Народне скупштине.

Прочитајте ОВДЕ како је почео протест испред Скупштине Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА