Најновије

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ ПОРУЧУЈЕ ИЗ БУДВЕ: Извела нас је љута невоља, они хоће да нас понизе!

– У оно комунистичко време многи су говорили: "Е све је добро, само не ваља што комунизам гони Цркву и све друге религије". А ово данашње време је слично, али је много горе. Данас прогоне и дискриминишу само Православну цркву и православну веру. Како је све што је комунизам стварао пропало, није остао камен на камену јер је то била безбожна прича, а ови данас мисле да ће гонећи Цркву и дискриминишући православну веру и српски народ, направити нешто добро у Црној Гори! Не може се гонећи Црква ништа добро створити!

Владика Јоаникије (Фото: Јутјуб)

Ово је после литије Будви која се може поредити само са космичким збивањима, казао епсикоп будимљанско-никшићки Јоаникије беседећи пред светињом црквом Свете Петке.

- Многи се питају шта је извело толики народ у Црној Гори на литије. Извела нас је љута невоља! Јер наши властодршци, Брозови духовни потомци, донели су један антицивилизацијски закон који дискриминише СПЦ и њене епархије у Црној Гори о одузима права најбројнијој вери у Црној Гори са жељом да јој одузме светиње, што не значи да ће јој одузети само имање, нити само храмове, јер онај који хоће да оскрнави храм и да га приведе другој намери, он хоће да те понизи као човека, као народ, као веру, да ти одузме право на постојање и на будућност - казао је владика Јоаникије.

Верни народ је френетичним аплаузима поздравио свог владику, који је постао симбол вер еи отпора наумима безумника, али и градоначелника Будве Марка Бата Царевића, слободара кога ни брутални полицијски терор није могао да омете у љубави према својој Цркви, за коју је, како је казао, спреман да да не смао фотељу него и живот.

Будвани су салвама аплауза и поклича наградили свог суграђанина полицијског инспектора Вука Вуковића, који је после 18 година службе у полицији раздужио опрему, знаку и наоружање уз речи:"Нисам хтео да гледам, како ми багери руше светиње..."

Литија по традицији кренула из Берана, велика подршка исламске и католичке вере! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА