Најновије

ХМЕЈМИМ ПОД НАЛЕТОМ РАКЕТА! Русија активирала противваздушне системе: Свим снагама бране своју базу у Сирији!

Џихадисти дуж појаса Идлиб-Латакија синоћ су извели снажан напад на ваздухопловну базу Хмеијмим, натеравши сиријске и руске снаге да активирају своју противваздушну одбрану.

С 400 у бази Хмејмим (Фото: РИА)

Према извештајима из Латакије, сиријска и руска противаздушна одбрана активирана је у бази Хмеијмим и гарнизону САА у близини Џаблеха, након што су џихадисти покушали погодити постројење и околину са мноштвом ракета.

Локални извори у граду Џаблех рекли су да су их синоћ пробудиле тешке експлозије које су проузроковане пресретањем џихадистичких пројектила изнад сиријске обале.

Извори су рекли да нису били свесни да ће све ракете достићи предвиђене циљеве, јер су истакли да никоме није нанета повреда и да није пријављено оштећење у области Џаблех.

Синоћњи напад џихадистичких побуњеника обележио је први пут овог месеца да су покушали да нападну ваздухопловну базу Хмеијмим и околину.

Раније, када су џихадисти покушали да бомбардују ваздушну базу, често би добијали снажан одговор руског ваздухопловства.

Руске ваздухопловне снаге, до сада, нису реаговале на напад; међутим, очекује се да ће се они или сиријска војска осветити.

Војно се удружују земље Балкана сем Србије! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА