Најновије

"Може ли Вучић да преживи без опозиције" (ВИДЕО)

Да ли Вучић може да политички преживи без опозиције у Скупштини била је тема уживо програма продукције Хелм Каст у ком су учествовали новинари Миодраг Зарковић и Владан Динић, аначитичар Бранко Павловић и подпредседник Двери Марија Јањушевић.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Јањушевић тврди да је бојкот успео и да, упркос бројним манипулацијама и крађи, Вучић не може да буде задовољан излазношћу. Она је рекла да су посебне манипулације извршене на територији Косова и Метохије. 

Уредник “Сведока” Владан Динић сматра да је опозиција збрисана од стране Вучића, да је опозиција неспособна да се избори са СНС, али да је сам Вучић уплашен оваквим резултатом јер је сада сва одговорност на њему. 

- Испоставило се да је Вучић велемајстор за нашу опозицију – рекао је Динић тврдећи да опозиција није знала да искористи ни пандемију “короне” а ни смањени цензус да се избори са Вучићем.

Он је изнео низ критика на Двери и СЗС па је у студију дошло до дискусије између њега и Марије Јањушевић због Динићевог става да “Двери након испадања из Парламента више не постоје”

Зарковић је изразио сумњу да је овакав резултат на изборима заправо унапред договорена између Вучића и опозиције што представља велику опасност за Србију због разговора који ће бити вођени у Вашингтону по питању Косова и Метохије.

- Ако је то договорено онда смо ми у много већем проблему него што делује на први поглед – каже Зарковић.

Адвокат Бранко Павловић сматра да Вучић не жели да иде у правцу признања Косова и Метохије и да користи промењене околности у свету у корист Србије. Он се сложио са Зарковићем да је Вучиић драматично наштетио интересима Србије на КиМ, али да још увек може да окрене ситуацију. Он је посебно указао да је Вучић почео да се позива на резолуцију 1244, ако и да кроз сарадњу са Кином и Русијом покушава да се отргне притисака са запада.

Павловић указује да резултати избора показују да су опције које су окренуте Русији и Кини добиле велику подршку народа док су оне друге почишћене са политичке сцене.

Kaко је Пентагон запечатио судбину САД сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА