Најновије

МУЧКИ УДАР ИЗРАЕЛАЦА СВОМ СНАГОМ УСРЕД НОЋИ: Сиријска ПВО једва одбила напад! Ракете тутњале небом! Има погинулих (ФОТО)

Неколико војника Сиријске арапске армије (САА) је погинуло, а најмање четворо је рањено у вечерашњим ударима израелских ваздушних снага на источну Сирију.

Сиријска ПВО је успела да обори неколико непријатељских пројектила (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да су израелски ратни авиони извели тешке ударе на војне објекте САА у Деир Ез-Зору и Ал-Свеиди.

Један војни извор је рекао да су према последњим информацијама најмање два војника погинула, а четворица су рањена. Он је додао да се плаши да ће број жртава бити знатно већи.

Израелска војска није ни демантовала, али ни потврдила да стоји иза напада. Израел је последњи пут напад циљеве у Сирији 1. јуна.

Војни извор из САА је навео да је нешто пре 22 сата по локалном времену деловала сиријска ПВО у централном делу земље. Он је истакао да су непријатељски циљеби били Тал ал-Сахе и Ал-Свеиди и Кабајаб у Деир Ез-Зору. У овој пустињској регији налазе се бројни војни објекти САА.

Сиријска ПВО је успела да уништи велики број непријатељских ракета, али су неки пројектили успели да погоде војне објекте. Претпоставља се да су непријатељски авиони дошли из правца Хомса.

Поједини медији потврдили су да су израелски ратни авиони бомбардовали Сирију, а да су им наводно ирански војни циљеви у овој земљи.

Прочитајте ОВДЕ ко стоји иза америчких “нинџа ракета”.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА