Најновије

ПРЕОКРЕТ КОЈИ ЋЕ ИЗМЕНИТИ ИСТОРИЈУ: Техеран одустао од подршке Хафтару! Нема сумње, Запад ће сада прегазити Либију!

Бригадни генерал Хосеин Дегхан је изразио спремност Техерана да преговара с Ријадом без икаквих предуслова и у исто време критикује политику америчког председника Доналда Трампа у Персијском заливу.

Бригадни генерал Хосеин Дегхан (Фото: Јутјуб)

Војни савјетник иранског врховног вође Сардар Ајатолах Али Хаменеи, Хусеин Дехган, назвао је примедбе око подршке Техерана Либијској националној армији (ЛНА) на челу са теренским генералом Калифом Хафтаром “смешним”.

Говорећи у понедељак, Дегхан је рекао да Иран подржава Владу националног споразума (ГНА) у Триполију, која је призната на међународном нивоу и позвао све стране да потраже политичко решење сукоба.

Либија је захваћена грађанским ратом откако је њен лидер Муамер Гадафи свргнут и убијен 2011. Земља је подељена између два центра моћи – изабраног парламента на истоку земље, подржаног од Хафтарове ЛНА, и ГНА подржане од стране УН на западу. Обе стране у сукобу оптужују једна другу за примање оружја и војника из иностранства.

Војни савјетник је такође говорио о председнику Трампу, називајући га “злочинцем”, и рекао да ће Иран реаговати на било какве војне акције у Персијском заливу, додајући да Техеран неће разговарати о свом ракетном програму и регионалној политици са другима.

Џихадисти напали највећу руску базу у Сирији! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор:  logicno.com/ С. Филиповић

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА