Најновије

ШИПТАРСКИ СТРУЧЊАК ТВРДИ: Србија ће омогућити лажној држави пут ка ЕУ и УН! Тиме ће је признати као независну!

За потпуно признање независности окупиране српске покрајине од стране Србије требаће још много времена и о том питању одлучиваће на реферундуму народ Србије, али Србија ће пре тога „дефакто“ признати лажну државу, изјавио је за Косово Онлајн директор Института за афирмацију међуетничких односа у Приштини Фатмир Шехоли.

Директор Института за афирмацију међуетничких односа у Приштини Фатмир Шехоли (Фото: Јутјуб)

Србија ће „дефакто“ признати лажну државу. То значи да Србија неће бити препрека тој терористичкој творевини код земаља које нису признале независност. Такозвано Косово ће постати део Ујенињених нација као и део међународних организација, Унеска или Интерпола, и то је неки начин „дефакто“ признање, док ће за „дејуре“ признање Србија морати из свог Устава да избаци део о Косову и Метохији и званично призна независност. Сматрам да тренутно у овом облику о коме сада причамо уз посредовање САД и ЕУ, Србија није још увек спремна на такву одлуку – рекао је Шехоли.

Он одбацује могућност размене територија или поделе Косова и Метохије.

– Срби ће добити Заједницу српских општина. Десет општина са српском већином одлучиваће о неким стварима веома важним за Србе и оно што желим да апострофирам је да неће бити више поделе на Србе северно и јужно од Ибра. Сви они биће у једном систему уз велику подршку (такозване) Владе Косова у остваривању својих права унутар (тзв.) косовског Устава. Све ће то пратити велике иностране инвестиције намењене Заједници српских општина и (тзв.) Влади Косова на бржем путу ка Европској унији – сматра Шехоли.

Шехоли додаје да ће лажна држава од свега овога добити „шаргарепу“, а то је визна либерализација која ће веома брзо обрадовати грађане такозваног Косова јер ће имати могућност да без виза путују у Европу.

Када руски тенкови стижу у Србију, сазнајте ОВДЕ!

 

 

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА