Најновије

СПЕЦИЈАЛНИ ИЗАСЛАНИК АМЕРИКЕ ЗА СИРИЈУ ПОТВРДИО ДА ИМАЈУ ПЛАН ЗА АСАДА: Нећемо га свргнути, ми ћемо њега...

Специјални изасланик Сједињених Држава за Сирију, амбасадор Џејмс Џефри рекао је у понедељак да његова земља не тражи од сиријског председника Башара eл Асада да одступи, већ жели да „промени своје понашање“.

Башар ел Асад (Фото: egov.sy)

Према извештајима, Џефри је рекао да Сједињене Државе не инсистирају на непосредној оставци сиријског председника Башара eл Асада или извлачењу Русије из Арапске Републике.

"Не кажемо да Асад треба да оде, већ кажемо да би Асад и његова влада требали променити своје понашање", рекао је Џефри током интернетске конференције у Институту за Блиски Исток.

Додао је да се Сједињене Државе желе "вратити у статус из 2011. године", односно када у Сирији није било руских и иранских снага, истичући да упркос чињеници да су се Сједињене Државе увек противиле руском присуству у Сирији, "то није наша политика да их убедимо да оду. "

Помоћник америчког државног секретара за питања Блиског Истока Дејвид Шенкер најавио је раније у јуну да би Русија требало да "изађе са Блиског Истока", јер тамо игра "деструктивну улогу".

Пре тога, администрација председника Барацка Обаме позвала је на тренутну оставку сиријског председника, а неки су у његовом кабинету чак изјавили да су његови "дани одбројани".

Када ће Египат ући у рат, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА