Најновије

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ О ОПТУЖНИЦИ ПРОТИВ ТАЧИЈА И ВЕСЕЉИЈА: Срби им никада неће опростити те злочине!

Специјално тужилаштво у Хагу за злочине почињене на Косову поднело је данас оптужницу против председника привремених приштинских институција Хашима Тачија и  бившег председника косовског парламента Кадрија Весељија за злочине против човечности и ратне злочине, што пензионисани генерал-пуковник Војске Југославије Владимир Лазаревић оцењује као добар знак из Хага.

Владимир Лазаревић (Фото: Јутјуб)

- Са том вешћу се касни 15-20 година, али боље икада него никада! Они су злочине чинили и пре рата, МУП је имало елементе за њихово хапшење. Ради се о криминалцима који су пре рата и доласка КФОР-а чинили злочине. Али што се каже, боље икад него никад, битно је да је правда доступна - оценио је Лазаревић.

Како је додао, треба им судити у складу са правом и правдом.

- У Хагу не примењују званично међунарно право, него имају неки свој правилник који сами доносе, мењају и спроводе по свом нахођењу - навео је генерал уз оцену да је то спровођење селективне правде, увек на штету Србије.

- Ово је позитиван корак, дај боже да је то тако. Боље данас него никада. Жртве не опраштају. Срби им никада неће опростити те злочине. Ти злочинци су били у самом врху терористичке паравојске - изричит је Лазаревић.

Подигнута оптужница против Хашима Тачија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА