Најновије

ШТА СЕ ТО КУВА У ВАШИНГТОНУ? Обавештајни одбор Сената тражи да Пентагон и ЦИА објаве детаљан списак извештаја о НЛО (ВИДЕО)

Обавештајни одбор Сената САД одобрио је меру којом се захтева од Владе, Пентагона и обавештајне агенције, да прикупљају све податке о неидентификованим летећим објектима у извештаје који неће имати ознаку тајности.

Наводни снимци о НЛО (Фото: Јутјуб)

Иако је одредба део ширег годишњег предлога закона о обавештајним подацима и мора је одобрити цео Сенат, Обавештајни одбор недавно је гласао да се та мера дода у законодавство, позивајући владу да „стандардизује прикупљање и извештавање о неидентификованим летећим објектима“, познатијим као НЛО.

„Одбор остаје забринут што у савезној влади не постоји јединствени, свеобухватни процес прикупљања и анализе обавештајних података о неидентификованим ваздушним појавама, упркос потенцијалној претњи“, рекао је председавајући Марко Рубио.

Ова мера би приморала владу да објави детаљан списак извештаја о НЛО-у у року од 180 дана након усвајања. Међутим, одбор је напоменуо да извештај може да садржи тајни прилог.

Такође би захтевале од федералних агенција да објасне како се такве информације прикупљају и деле и да ли откривају да ли одређени сусрети са НЛО-ом сугеришу да је „потенцијални противник можда постигао пробојне ваздухопловне способности које би могле да доведу Сједињене Државе ... у опасност“

Иако остаје нејасно како ће Сенат гласати о тој мери, Кристофер Мелон, службеник Сената и бивши високи обавештајни службеник Пентагона, који се заинтересовао за ту тему, рекао је да је та одредба „изузетно важна“, јер „даље легитимира“ НЛО питање.

НЛО је изазвао велику пажњу у априлу, када је Пентагон и званично објавио снимке које су снимили ратни авиони морнарице, на којима се виде мистериозни предмети који врше „немогуће“ маневарске поступке. Иако су видео снимци раније процурели у јавност, војна потврда само је појачала знатижељу за тим феноменом.

Прочитајте ОВДЕ да ли ће Турска и Русија договорити испоруку С-400 Анкари.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА