Најновије

МАРИНИКА ТЕПИЋ ПИТА КОВАЧЕВИЋА: Како функционише та машина за штеловање података о излазности грађана? (ВИДЕО)

Проценти о излазности на такозваним изборима, које Републичка изборна комисија већ четири дана покушава да намести по налогу Александра Вучића, апсолутно не одговарају броју грађана који су изашли на изборе, изјавила је данас потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Мариника Тепић (Фото: Јутјуб)

Она је рекла да податке о излазности "штелује" директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић, дугогодишњи потпредседник странке Расима Љајића.

Према њеним речима, Ковачевић се "сам открио" у емисији "Упитник" на Радио-телевизији Србије, где је изговорио "невероватну" ствар.

"На питање како је могуће да је у последња два сата изашло више од 10 одсто бирача човек је најнормалније рекао да он за то има машину", рекла је Тепић.

Она је Ковачевићу поставила питање како је са 46,8 одсто изашлих бирача по Ипсосу, "на које се Миладин Ковачевић редовно позива" дошао на 50,3 одсто изашлих "и то током бројања и током четири дана, јер ми ни данас не знамо која је излазност".

Њу интересује и како је могуће да је идентичан податак објавила само Српска напредна странка, "и то одмах по затврању биралишта", и како је могуће да Ипсос "погоди буквално у децималу" резултате изборних листа, "што је веома тешко", а толико много промаши када је реч о излазности која се "најлакше и најбрже" утврђује.

"Ми већ четири дана не можемо да дочекамо паковање излазности којим руководи Ковачевић. Занима нас како функиционише та машина за штеловање података о излазности грађана на коју се Ковачевић позивао јер је она најпроблематичнија и кључна за овај режим и како су све прогнозе Ипсоса, Цесида и Црте, које су се подударале у свему, толико промашиле у односу на Ковачевићеву статистику", рекла је Тепић.

Прочитајте ОВДЕ колико су људи добили да би гласали за напредњаке.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА