Најновије

ОВАЈ СНИМАК ТРЕСЕ СРБИЈУ: Откривено колико су људи добили да би гласали за напредњаке (ВИДЕО)

Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ) саопштило је да поседују податке о снимку који кружи интернетом на коме се налази жена која сугерише људима за кога да гласају.

Жена сугерише људима за кога да гласају (Фото: Јутјуб)

Како су навели, добили су информације да је реч о колективном гласању једног ромског насеља, а поседују информације који их је аутобуски превозник довозио, као и имена актера са снимка.

“За глас је добијано 1.000 динара и пакет. Тужилаштво је већ до сада морало да предузме одређене истражне радње које би водиле покретању кривичног поступка, јер се очигледно ради о кривичним делима који се тичу повреде изборног права. Тужилаштво мора да испита тачност информација које имамо”, саопштио је УЗУЗ.

То удружење је навело да кривични поступак не сме да се заврши на кажњавању актера са снимка, већ је потребно ићи ка врху пирамиде.

“У питању није инцидент, већ организовано кршење изборног процеса. Током изборног дана у Шапцу су наши активисти обилазили бирачка места. На скоро свим изборним местима налазила су се лица са списковима и криминогеног понашања. А у једном моменту је дошло и до вербалног напада на председника УЗУЗ-а и активисте који су се налазили са њим”, пише у саопштењу.

УЗУЗ је навео да је покренута онлајн петиција где траже да се испита на који су начин изборне листе скупљале подршку увођењем софтвера којим ће свако моћи да провери да ли се налази међу потписницима одређених листи.

“Захтев су потписали Весна Ракић Водинелић, Драгор Хибер и Саво Манојловић. Постоји озбиљна сумња да гурањем фиктивних листи власт убацује своје чланове у бирачки одбор чиме у
потпуности контролише изборни процес. Не можемо говорити о легалности избора док се не утврди истина о потписима”, наводи УЗУЗ.

Прочитајте ОВДЕ да ли ће социјалисти у новој влади бити опозиција.

Извор: Nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА