Најновије

СЕЈЕ СМРТ ГДЕ ГОД ДА СЕ ПОЈАВИ: Снаге САД употребиле тајно оружје у Сирији!

Америчке снаге за специјалне операције употребиле су тајну ракету која „садржи у себи средњовековну суровост и напредне технологије“ за убиство сиријског лидера „Ал Каиде“ Халеда ел Арурија.

Сирија, бомбардовање (Фото: Јутјуб)

Амерички чиновници и представници „Ал Каиде“ потврдили су ликвидацију Халида ел Арурија — фактичког лидера терористичке групе „Хурас ад-Дин“, сиријске филијале „Ал Каиде“. Операција ликвидације терориста била је изведена 14. јуна у Идлибу.

„Начин на који је умро био је запањујућ“, пише лист „Њујорк тајмс“, истакавши да је за ликвидацију милитаната била искоришћена тајна ракета.

Ради се о ракети класе „ваздух-земља“(Hellfire), која је лансирана са дрона. Ракета је имала бојеву главу без експлозива. Уместо да експлодира, горњи део возила Халеда ел Арури био је дигнут у ваздух са десет килограма метала.

„Ако није погинуо од удара ултрабрзе гранате, друга карактеристика ракете је то скоро сигурно урадила: шест дугих оштрица које су се отвориле неколико секунди пре удара, исекле би све на свом путу“, пише лист.

Ракета Hellfire, позната као R9X, направљена је за време председника Барака Обаме, како би се смањио број жртава међу цивилима и смањила штета током америчке борбе са терористима у Авганистану, Пакистану, Ираку, Сирији, Сомалији и Јемену.

Русија ће предузети мере у случају пребацивања америчких трупа у Пољску! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА