Најновије

ДЈБ НА ТРАГУ ИЗБОРНЕ ПЉАЧКЕ! РАДУЛОВИЋ ОТКРИО: Проценти су унапред додељени, па после пеглани – пребројаћемо сваки џак! (ВИДЕО)

Носилац листе „Суверенисти“ Саша Радуловић објавио је данас резултате увида у бирачки материјал који су јуче обавили посланици Доста је било у Републичкој изборној комисији, према којима су у сваком од четири насумично проверена бирачка места откривене неправилности које су доказ изборне крађе. Он је у Скупштини Србије, праћен посланицима ДЈБ Војином Биљићем и Бранком Стаменковић, и потпредседницом странке Ханом Адровић, изнео податке о неслагању извештаја бирачке комисије и правог стања у џаковима са листићима. 

Саша Радуловић и ДЈБ (Фото: Јутјуб)

- Уложили смо 2.700 приговора бирача, што је РИК без провере одбио. Оно што је у записницама, на основу којих РИК проглашава резултате, не одговара садржају џакова. На сва четири бирачка места смо пронашли неправилности и направљена је службена белешка. Двадесетак запослених у РИК-у уопште нису хтели да прегледају материјал, нико није хтео да броји са нама. Рекли су нам `то нас не интересује`. Битан им је само фалсификован извештај – рекао је Радуловић. 

Он је изнео да је начин на који су „пеглали гласање“ био је такав да су „проценти били већ додељени за све листе, а онда је број за СНС пеглан“. 

- На изборном месту 14 на Чукарици, 2.000 гласачких листића су добили, пише да је неискоришћено 1627. А кад смо пребројавали, 773 је празних, а осталих 854 недостају у џаку. Неко их је извадио и предао неком другом. РИК нам је за ово место одбио приговор – истакао је Радуловић. 

Он је навео да је на његовом бирачком месту број 40 на Чукарици бирачки одбор добио 1.746 листића, а у џаку их је било 1.765, односно 19 више од онога што је физички добијено од РИК-а. И овај приговор РИК је одбио без провере, а Радуловић закључује да је и овде очигледно намештање. 

- У селу Шишинце код Лесковца, на бирачком месту 76, за Суверенисте је било нула гласова на записнику, а нашли смо 12 гласова за Суверенисте, стављених у коверту за Вељу Илића. То је преко 3,7 посто. Четврто, изборно место број 12 у Трстенику, само су шарали извештај, ништа се не слаже са џаком. Уписано је 72 гласова за радикале, а има 7, за Шапића 22, а има 15, Мађарима 11, а нема ниједан. Наши гласови нису ни пребројани – нагласио је лидер ДЈБ. 

Он је навео да је покрет очекивао крађу на овим изборима, јер се они краду 30 година.

- На сваким изборима власт краде 5-10 посто гласова. Имате фалсификоване записнике, бугарске возове, притисак на запослене у јавном сектору, куповину гласова. Питате нас зашто смо онда учестовали? Па, ако је тако, онда не треба ни на једним изборима да учествујемо – казао је Радуловић. 

Лидер ДЈБ је упутио грађане да погледају записнике на сајту РИК и да се јаве ако уоче нека неслагања. 

-  Можете да видите све записнике, јер смо се 2016. године изборили да записници буду објављивани јавно. Да нисмо, грађани не би могли да виде размере крађе. Међутим, имамо правно насиље, не желе да провере ништа што ви кажете, једини начин борбе је да наставимо да раскринкавамо крађу – поручио је Радуловић. 

Он је упутио питање странкама које су бојкотовале ове изборе, зашто најављују да ће изаћи на наредне. 

- Питамо - за коге сте одрадили посао? Бојим се да је цела ова игранка требало да доведе до овога.  Тиме што штитите достојанство, не излазите на изборе, један човек је добио двотрећинску већину, могућност да мења устав. Да смо изашли сви, ово се овако не би десило. Не би могло да то ураде у овим размерама. На основу овога би могли да правимо демонстрације, протесте – приметио је Радуловић. 

Он сматра да би власт хтела да се грађани помире и кажу „шта ми можемо, избори су покрадени, они све имају, сву власт, све институције и да дигнемо руке“, те констатује да бојкот иде на руку таквом ставу.  

- Уместо да гледамо да апстиненте вратимо у политику, ми смо додали огроман број апстинената, и о овом треба да добро размислимо – упозорио је он.

О наредним корацима рекао је да ће ДЈБ тражити бројање свих џакова, јер на то има право. 

- То је наше законско право. Ми ћемо пребројати сваки џак. Идемо на Управни суд да тражимо заштиту. Не очекујемо ништа, али остаће записано и сви ти људи ће једног дана одговарати – запретио је Радуловић.

Вучић није добио два милиона гласова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА