Најновије

НАШЕ СУСЕДЕ ЧЕКА БАНКРОТ? Хрватска на помолу да прогласи велики државни пораз!

О томе како тече овогодишња сезона у Хрватској боље од остварених резултата можда ипак говоре све празнине у туристичком промету, пише загребачки Јутрањи лист.

Хрватска (Фото: Pixabay)

Лист наводи да, према подацима eVisitor, од почетка године до јучерашњег радног дана чак 67 посто приватних изнајмљивача у својим смештајним објектима није забележило ниједно ноћење.

Тачније, од укупно 107. 633 изнајмљивача, барем једно ноћење забележило је њих 35. 958, што је33,4 посто, а остатак у првих пет месеци и 24 дана у својим јединицама није угостио ниједног јединог госта.

Додатно, њих 3.815 имало је промет мањи од седам ноћења, што потврђује да ће ова година, а сасвим сигурно и оне које долазе, бити прави изазов за домаћи туризам, оцењује Јутарњи.

Председница Заједнице породичног смештаја Мартина Нимац Калцина, каже да су, с обзиром на очекивања, у Заједници до сад постигнутим резултатом чак и задовољни.

“Испада да је ипак трећина изнајмљивача успела да оствари барем некакав промет”, поручила је Нимац Калцина.

Она, ипак, напомиње да су, након почетног ентузијазма због отварања граница, последњих дана ипак мало забринути јер су се резервације знатно успориле, посебно након што је широм Европе број зараженоих корона вирусом поновно почео да скаче.

Шта Хрвати постављају у Загребу, сазнајтеОВДЕ!

Извор: Ало

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА