Најновије

“Власт изиграла Ђоковића због политичких поена”

"Све се то десило јер је Новак навучен на танак лед. Овде није било безбедно. Епидемиолошка ситуација је била много гора, него што је њему то приказано, па је због тога донео такву одлуку. На правди Бога је крив, због своје лаковерности, односно веровања у државу и систем. Није могао да замисли да би га наше власти превариле. Он је поступао по саветима стручњака и власти, а они су га изиграли. Овде су они хтели и политичке поене од Ђоковића, а то што ће да угрозе и остале играче и публику, о томе нису мислили", каже епидемиолог Зоран Радовановић, коментаришући обрушавање на српског тенисера након што је организовао турнир "Адрија тур", после ког је установљен велики број заражених Ковидом-19.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Најбољи тенисер света нашао се на удару светских медија, када је окарактерисан као неодговоран због организовања турнира “Адрија тур” у јеку пандемије коронавируса.

Након Ђоковићевог турнира “Адрија тур” у Београду и Задру неколико особа је заражено коронавирусом. Међу њима су и српски тенисер, али и његова супруга Јелена Ђоковић, Новаков тренер Марко Паники, тенисер Јанко Типсаревић и његова супруга Александра, бугарски тенисер Григор Димитров и његов тренер.

С друге стране, након турнира у Задру, установљено је да је на Ковид-19 позитивна хрватска новинарка Марина Зидарић, тенисер Борба Ћорић, али и петогодишњи дечак који се тога дана такође дружио са спортистима.

Епидемиолог др Зоран Радовановић за Нова.рс испричао је да је Новак Ђоковић изигран када је у питању овај турнир, с обзиром на то да је поступио по саветима стручњака, а сада се нашао на стубу срама.

“Ђоковић је наш бренд. Један од мало позитивних појава по којима Србију у свету препознају по добру. Нажалост, он је сада упрљан. Новак је паметан, млад човек и никад се не би упустио у такву авантуру да није преварен. Овде му је речено да је епидемиолошка ситуација безбедна, а није била. Он је навучен, и жртва је једне политиканске преваре. Испао је наиван што је веровао држави, а сад, како ћете држави да не верујете, то је друга ствар. Новак је преварен, добио је информацију да је овде процењено да је безбедно”, рекао је епидемиолог.

На питање колика је заправо његова лична одговорност у свему томе, с обзиром на то да је имао дозволу државе, а да је турнир одржан на отвореном што самим тим умањује могућност ширења заразе, епидемилог Радовановић истиче да је Ђоковић преварен, јер у супрутном како каже, не би сигурно ни своје, а ни туђе здравље, или здравље своје породице доводио у питање.

“Све се то десило јер је Новак навучен на танак лед. Овде није било безбедно, епидемиолошка ситуација је била много гора, него што је њему приказана и због тога је донео такву одлуку. На правди Бога је крив, због своје лаковеррности, односно веровања у државу и у систем. Није могао да замисли да би га наше власти превариле. Он је поступао по саветима стручњака и власти, а они су га изиграли”, каже Радовановић.

С друге стране, певачице широм Србије последњих недеља пуне ноћне клубове, где присуствује и по неколико стотина људи. Међутим, њихови наступи у затвореним просторима се не доводе у питање. А нико од њих није овако разапет и постављен на стуб срама као наш тенисер. Питали смо др Радовановића да нам ово прокоментарише.

“Једноставно. Зато што је држави било важно да организује турнир, а та иста држава жртвовала је и њега и посетиоце. Овде су они хтели и политичке поене од Ђоковића, а то што ће да угрозе и остале играче и публику, о томе нису мислили”, закључује Радовановић.

Трамп позвао на хапшење демонстраната који су покушали да сруше статуу код Беле куће! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА