Најновије

Ево какве вам казне следе ако у затвореном простору не носите маску

Од сутра у 6 сати обавезне су маске у сваком затвореном простору у Београду, не само у превозу, како би се спречило ширење коронавируса, а грађани који их не буду имали кажњаваће се само на тај начин што неће моћи да бораве у том простору ако их немају.

Проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, епидемиолог и члан Кризног штаба, рекла је данас после седнице Штаба када је донета обавеза ношења маски да за сада нису планиране било какве санкције, али да се и казнене мере могу очекивати, уколико мере заштите не буду широко прихваћене и поштоване.

- Још једном апелујемо на стриктно придржавање мера, пре свега ношење маски у затвореним просторима као главну меру, јер колико год да није лагодно, тиме спасавамо живот -  поручила је Кисић Тепавчевић у изјави за агенцију Танјуг.

Лончар: Седам дана без казни

Она је додала да о ограничавању рада угоститељских објеката одлука није донета, али да стоји да мора да се испоштује мера да све време у затвореном простору мора да се носи маска.

Министар здравља Златибор Лончар казао је за Танјуг да у наредних седам дана неће бити казне за непоштовање одлука Кризног штаба о обавезном ношењу маски у затвореном простору, али ће се поштовање те мере контролисати, рекао је данас министар здравља Златибор Лончар.

Он је, на почетку састанка са директорима ковид болница, навео и да ће премијерка Ана Брнабић одржати састанак са одговорнима у тржним центрима и да ће им бити предочено да ће они бити одговорни уколико се не поштује мера о ношењу маски.

Наложено контролисање 

Професор др Бранислав Тидоровић, такође, члан Кризног штаба прецизирао је за Телеграф.рс да је обавезно ношење маски у Београду обавезно у у клубовима, тржним центрима, банкама, апотекама... и да је наложено да се то мора строго контролисати.  

- У градском саобраћају ће контролисати они сами, а банке и тржни центри имају своје обезбеђење. Постоје службе које већ могу то да контролишу али ће се вероватно у неком моменту укључити део инспекције и комуналне полиције. За сада то треба да раде запослени у тим просторима, попут обезбеђења. Грађани се не могу другачије кажњавати осим да им се онемогући улазак у превоз или у те објекте - казао је проф, др Тиодоровић и додао да две трећине потврђених у последњих пет дана припадају Београђанима. 

Према његовим речима није се разговарало о ванредној ситуацији у српској престоници, ни о затварању клубова, и ограничавању кафана и ресторана, али је истакао да постоји могућност да за два дана опет заседа Кризни штаб на којем би се одлучивало о оштријим мерама, уколико бројке не буду боље. 

После знојаве СНС журке пораст короне у Србији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА