Најновије

РУСКИ ЛОВЦИ БУДУЋНОСТИ ПОНОВО НАД СИРИЈОМ: Авиони Су-57 применили нову тактику у борбеним условима!

Руско ваздухопловство је послало ловце пете генерације Су-57 у Сирију ради учествовања у борбеним операцијама против терориста, као и војних вежби координације са другим родовима руске армије.

Су 57 (Фото: РИА)

Ове информације делимично је потврдила и руска агенција ТАСС, која је пренела текст о акцији авиона Су-57 и Су-35 који су деловали као "јато" у стварним борбеним условима, што је могуће само на територији Сиријске Арапске Републике.

- Експеримент је изведен у стварним борбеним условима, група бораца Су-35 је формирала "јато", док је улогу командно-штабног авиона обављао Су-57 - рекао је један од саговорника агенције.

Други извор је потврдио за руску агенцију да су обављени тестови, и објаснио да се у борбеном распореду, који пилоти називају "јато" или "рој", информације размењују између пилота у реалном времену. Систем за контролу информација сваке летелице аутоматски обрађује податке из сопствених сензора, као и из сензора других авиона.

Извори су објаснили да употреба "јата" која делује у једном информацијском простору значајно повећава ефикасност борбених мисија. Извори нису именовали датум и место експеримента.

Треба напоменути да Министарство одбране Руске Федерације још није потврдило употребу ловаца Су-57 у Сирији, иако је познато да су се раније ти борбени авиони више пута појављивали на небу изнад ове арапске државе.

Исповест војника који је удаљен из Војске ЦГ зато што је Србин прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА