Најновије

Беспилотне летелице из Кине стигле на војни аеродром у Батајници: Ево какво је појачање Србија добила

На београдски војни "Аеродром пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници слетео је данас "иљушин" са испоруком беспилотних летелица из Кине.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Србија је купила од Кине наоружане беспилотне летелице Ч-92А, које се користе за извиђање и снимање терена, али могу да носе и бомбе и ракете. Реч је малој беспилотној летелици која ће у нашем Ратном ваздухопловству бити у више варијанти, а једна ће се лансирати са домаћег камиона ФАП 2228.

У јануару ове године в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић је рекао да се у првој половини ове године очекује испорука кинеских наоружаних беспилотних летелица Ч-92А, и то два система, комплета, са укупно шест летелица. Он је додао да се стручњаци ВТИ већ дуже време налазе у Кини, где са кинеским колегама раде на интеграцији система и опреме са поменуте летелице на домаћу беспилотну летелицу "пегаз", што је посебна корист од сарадње са Кинезима.

Ч-92А има распон крила нешто мањи од десет метара, акциони радијус већи од 150 километара, максимална висина лета је 5.000 метара, а брзина нешто мања од 200 километара на сат. Носи две навођене ракете домета до шест километара и намењена је за извиђање, корекцију артиљеријске ватре и за напад на важне циљеве, као што су лака возила, радарско-комуникациони системи и друго.

Како је Кадиров подржао Путина сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА