Најновије

НЕ ВЕРУЈУ АЛБАНЦИМА: Швајцарска војска остаје на КиМ још годинама!

Влада и национални дом парламента Швајцарске одлучили су да продуже војну мисију на КиМ за три године и повећају број на максимум уз оцену да је безбедносна ситуација на Косову и даље напета.

КФОР (Фото: Јутјуб)

Швајцарска је оценила да се безбедносна ситуација на Косову и Западном Балкану погоршала. Због тога Берн жели да продужи мисију швајцарске војске на Косову до краја 2023. и да се врате на максималан број од 195 војника. У случају растуће претње контингент би се могао повећати за 20 људи који би служили највише четири месеца.

У четвртак је национални дом усвојио предлог са 108 гласова за, 48 против и 30 оних који су се уздржали, а тај дом је донео одлуку на основу препорука комисије за спољну политику и безбедност. Већина сматра да политичка и безбедносна ситуација на Косову захтева присуство Кфора због чињенице да Косово још није у стању да гарантује безбедност свим грађанима.

"Зелени" су међу противницима наставка мисије.

- Косову је потребна подршка за изградњу демократских структура, а не оружје - рекла је посланица Националне партије зелених Мариона Шлатер и додала да мисија траје предуго и да чини Косово зависним од швајцарске војске.

Тома Фила открива непознате детаље са суђења бившем председнику! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА