Најновије

НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ: Лекари ВМА у шоку и сузама! Ухапшени начелник је најбољи, кажу!

Начелник нефрологије на Војномедицинској академији Ђоко Максић који је и професор Медицинског факултета, ухапшен је због сумње да је узимао мито од пацијената. Вест о хапшењу шокирала је запослене на ВМА, с обзиром да је Максић један од највећих стручњака у Србији из своје области и омиљени колега међу запосленима.

Болница (Фото: Јутјуб)

Он се на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду у среду бранио ћутањем, након чега му је Виши суд, на предлог тужилаштва, одредио притвор до 30 дана, рекла је портпарол тужилаштва Ирена Бјелош.

Три пацијента која су му давала мито на саслушању су признала кривицу и закључила споразуме са тужилаштвом на условне казне затвора, а споразуме треба да потврди суд.

Он  је праћен дуже време у сарадњи тужилаштва и Министарства одбране.

Он се сумњичи да је у дужем временском периоду током 2020. године од већег броја пацијената узео новац за лекарске прегледе, супротно наредби надлежних органа која се односи на пријем пацијената који не испуњавају услов хитности.

Истрага треба да утврди да ли је од још неких пацијената узео мито.

Хапшење је узнемирило све запослене на ВМА.

“Сви смо у шоку. Др Максић је један од најбољих међу нама. Он је најзаслужнији за трансплантацију бубрега која се годинама изводи на ВМА. Не знамо шта да мислимо, све нас је ово много узбудило” испричали су лекари са ВМА.

Прочитајте ОВДЕ    шта је то Србија обуставила.

Извор: nova. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА