Најновије

РСЕ: Србија обуставила кампању против Косова

Србија је пристала да обустави кампању повлачења признања косовске независности, потврдили су новинарима дипломатски извори у Бриселу.

ЕУ (Фото: Јутјуб)

Наводи се још да су београдске власти дале пристанак како би допринеле атмосфери за поновни почетак дијалога о нормализацији односа између Косова и Србије, преноси дописник Радија Слободна Европа (РСЕ).

- Као део добре воље за стварање атмосфере која је погодна за наставак дијалога, стране у Београду су се сложиле да неће наставити са овом кампањом - потврдио је новинарима један високи дипломатски извор у ЕУ.

Један од високих званичника Европске уније који се бави процесом дијалога је истакао да је кампања Србије, “иритантно питање”.

- Морамо градити позитиван замах, а не да се међусобно иритирамо - наводи овај саговорник.

Дипломате из Брисела оцењују да обе стране треба да допринесу конструктивној атмосфери која ће омогућити обнову дијалога. Они, стога, сматрају да недавно увођење мера реципроцитета претходне косовске владе на челу са Аљбином Куртијем „није у том духу“.

Бриселски званичници очекују од нове косовске владе да предузме све мере како би се створила позитивна атмосфера око дијалога који убрзо треба да се настави у Бриселу, што подразумева и укидање ових мера.

Мирослав Лајчак, специјални представник ЕУ за дијалог између Србије и Косова је недавно оценио да је разочаран одлуком о увођену мера реципроцитета те је затражио хитно укидање.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то Вучић признао.

Извор: РСЕ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА