Најновије

НАЈАВА КОНАЧНОГ ОБРАЧУНА У ЛИБИЈИ! Ердоган и шеф владе у Триполију: Гонићемо Хафтара до смрти!

Шеф либијске владе коју признају УН Фајез ал Сараџ, рекао је данас током посете Анкари да је "решен" да поврати контролу над целом Либијом. Он је то изјавио после низа победа над снагама свог ривала који држи исток земље, команданта Калифе Хафтара.

Сараџ и Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

- Наша борба се наставља и решени смо да победимо непријатеља, успоставимо државну контролу над целом нашом земљом и уништимо све који угрожавају изградњу градјанске, демократске и модерне државе - рекао је Сараџ после сусрета са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, који му пружа подршку.

Састанак Ердогана и Сараџа одржава се непосредно после објаве Сараџове Владе националног јединства, чије седиште је у Триполију, да су цео Триполи и његова околина враћени под контролу њихових снага, што је велики пораз за Хафтарове снаге.

Хафтарове снаге недавно су изгубиле неколико стратешких тачака у западној Либији.

Иако су УН објавиле у среду да ће се наставити преговори између либијских зараћених снага, Сараџ је указао да одбија да седне за преговарачки сто са "ратним злочинцем (Хафтаром) зато што он никад није партнер у политичком процесу". Преговори две стране у прекиду су више од три месеца.

Ердоган је осудио земље које подржавају команданта Хафтара али их није именовао. Хафтара подржавају Русија, Француска, Египат, Уједињени Арапски Емирати.

Турци губе рат у Либији, медији упорно криве Србију и Русију чији пилоти наводно урнишу Ердоганову војску! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА