Најновије

ОПЕТ НАМ СМЕШТАЈУ: Турци губе рат у Либији, медији упорно криве Србију и Русију чији пилоти наводно урнишу Ердоганову војску!

Турске трупе које су непозване ушле у Либију и које су потискиваке генерала Хафтара наследника Гадафијевих племена, почеле су да трпе тешке губитке наводним уласком у рат руских специјалаца и српских пилота.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Хафтарова војска поразила је снаге ПНС-а јужно од Триполија и креће се ка Гарјану.

Подсетимо, војни експерти упозорили су да је реч о опасној игри и да неко покушава да у либијску кланицу увуче нашу земљу! 

- Није пробелм што је вероватноћа да су Срби за командама МиГ 29 готово бесмислена. Проблем је што медији о томе пишу, а наша земља има много искуства са таквим кампањама! Сваком атаку на Србију претходила је бесомучна медијска припрема! Тако је било деведесетих у БиХ и Хрватској. НАТО агресији претходио је, такође, медијски линч Београда. Зато треба бити посебно обазрив према писањима неких медија да наши пилоти учествују у борбама у Либији и то против Турске - каже саговорник.

Он додаје да не треба одбацити ни могућност да се иза свега крије намера да се посвађају Србија и Турска, које су последњих година успоставиле блиску сарадњу, пре свега на економском плану.

- То очигледно неком смета, много је интереса да се сруше српско-турски односи, а посебно је до тога стало неким земљама у региону. Не треба заборавити и да је тренутно у фокусу НАТО, ЕУ и САД проблем Косова који би да реше на штету Србије. У сваком слуцају наша земља мора да одговори на овакве медијске насртаје - јасан је извор.        

Либијска национална војска (ЛНА), којом командује генерал Калифа Хафтар, поново је стекла контролу над једним од кључних насеља јужно од Триполија.

Како се наводи, снаге ЛНА су након дуге битке поразиле снаге такозване Владе националног споразума Фајеза Сараја и заузеле град Ал-Асаб.

Недавно су снаге ПНС-а саопштиле да је град под њиховом контролом. Међутим, Хафтарове трупе почеле су да објављују фотографије из овог насеља, које су постале доказ преузимања града од стране ЛНА и пораза снага ПНС-а.

Треба подсетити да су снаге Фајез Сараја (шеф ПНС-а), уз подршку турских снага и милитаната које је Анкара пребацила из сиријског Идлиба, 21. маја отерале либијску Националну армију из града и околине, што је представљено као "велика победа". Али прошло је 10 дана и све се окренуло за 180 степени.

Сада се ЛНА креће у неколико колона у други важан град - Гарјан. Сада је под контролом ПНС-а и милитаната из Идлиба. Да би се супротставили напредовању Хафтарових снага, активирани су турски нападачки беспилотни авиони Бајрактар, али нису успели да нанесу штету.

Колоне су праћене системима противаздушне одбране, укључујући ракетни систем противаздушне одбране Панцир.

Према неким извештајима, говоримо о ракетним системима противаздушне одбране које су у Либију испоручили Уједињени Арапски Емирати.

У седишту ЛНА тврде да су након губитка Ал-Асаба настала неслагања у логору ПНС-а и да су се „неке јединице побуниле против Ердоганових снага".

Сорошева ударна песница већ месецима планирала побуну против власти у САД! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Borba.info/ Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА