Најновије

ШИПТАР ПОТПУНО ПОГУБИО КОНЦЕ! ТАЧИ ОПЕТ БУЛАЗНИ: Неће бити размене територија! Моја идеја је припајање, а на крају ће нас и Србија признати

Председник тзв. Косова Хашим Тачи рекао је да неће бити размене територија, већ само, како је навео, историјског унапређења без нарушавања територијалног интегритета тзв. Косова.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

"Србија ће Косово признати као независну и суверену државу, поштујући тренутни територијални интегритет тзв. Републике Косово”, рекао је Тачи.

Нагласио је да је оптимиста “да ће се Прешево, Медвеђа и Бујановац припојити тзв. Косову без задирања у територију, јер је то историјско право и ово би било само историјско унапређење"

"Ништа нас не кошта да ово питање изнесемо, покренућемо га без устручавања и без страха", поручио је Тачи.

На питање да ли је могућа размена територија, Тачи је одговорио да "неће бити трговине, неће бити ни размене."

"Моја идеја је била да направим корекцију да се Прешево, Медвеђа и Бујановац припоје територији тзв. Републике Косово, јер Србија нема интересовање за те грађане”, закључио је Хашим Тачи.

Тачи: Курти ме није слушао

Хашим Тачи је изјавио да су односи које је бивши премијер Аљбин Курти створио са Албанијом и САД довели до обарања његове владе.

Тачи  је рекао да је на састанцима давао савете Куртију али га овај није слушао.

“На састанцима са њим покушао сам да га саветујем. Да је послушао те савете и данас би седео у кабинету премијера“, рекао је Тачи.

Он је истакао да је бившем премијеру понудио сарадњу за шта су, како је навео, постојале изванредне могућности.

"Њега нико није отпустио. Сам је пао захваљујући сопственим грешкама. Не бих желео да персонализујем разговор о бившем премијеру. Када сам био политички лидер суочио сам се с њим у политичким биткама. И све је спектакуларно изгубио“, рекао је Тачи.

Он је истакао да је постојала лоша комуникација бившег премијера са Вашингтоном, неповерење у САД и погрешно представљене истине.

Прочитајте ОВДЕ ко стоји иза новог премијера владе у Приштини.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА