Најновије

СЛОБОДАН ПРВАНОВИЋ НИКАД БРУТАЛНИЈИ! Зар вас што подржавате ову власт није срамота? Не смета вам то што пљачкају Србију?

Зар вас што подржавате ову власт није срамота? Не смета вам то што су изневерили предизборна обећања, што пљачкају Србију више него они против којих су били, што скривају истину о томе шта и како раде, што се на власти одржавају само захваљујући обмањивању народа, што уцењују и подмићују људе да гласају за њих, што злоупотребљавају позиције да би се неотесано богатили, што су најгорем шљаму омогућили да оргија по државним органима и институцијама?

Слободан Првановић (Фото: Јутјуб)

Пише: Слободан Првановић, научни сарадник на Институту за физику

Правдате то што подржавате ове непријатеље Србије и народа тиме што морате деци да обезбедите хлеб. А, да ли вам је пало на памет да ће вас се деца стидети и да ће вас презирати што сте их хранили прљавим рукама? Да ли заиста то радите због ваше деце, или се иза њих кријете и њих користите да сакријете сопствени кукавичлук или полтронство? Зар вас поштене и пристојне људе, патриоте, није срамота кад видите шта је наказна политика ове власти направила од Србије? Да ли то стварно не видите или нећете да признате да видите?

Како излазите на крај са сопственом савешћу кад свакодневно окрећете главу на другу страну? Хоћете ли се радовати величанственој победи на изборима тих које подржавате? Хоћете ли се поносити тиме што сте допринели тој победи? Неће вас бити срамота пред људима који су стварно шиканирани на послу, а који то трпе јер заиста само тако могу деци да обезбеде хлеб, или пред људима којима је прећено уколико не гласају за те за које ћете ви гласати? Ако вас неће бити срамота, крените већ сада са слављем јер - победићете! 

Зар вас опозиционаре, који излазите на изборе, није срамота кад нам причате како хоћете да мењате систем изнутра? Зар стварно мислите да вам ико верује кад кажете да се жртвујете због нас? Зар заиста мислите да сте успешно сакрили то да су вам лични интереси водиља у животу? Једнима је интерес финансијске природе. Малограђански искомплексирани што нисте међу најимућнијима, сада би да ту неправду исправите пљачкањем оног што је ничије јер је свачије, а што баш вама, јер сте по природи одабрани, припада.

Зато треба плебс да вас изабере, не би ли се колико-толико искупио за то што сте до сада и ви морали да носите поцепане чарапе. Другима је интерес психолошке природе. Адолесцентски искомплексирани јер нисте препознати као главни, па би сад да свима прикажете непогрешивост визионарске мудрости којом сте обдарени, да би одиграли вашу историјску улогу треба народ да се опамети, да увиди колико сте паметни, да престане да вас саплиће и спутава, него да вас пусти да станете пред микрофон и вашим беседама обасјате незахвални свет.

Зар вас опозиционаре није срамота кад нам причате како ћете да браните слободу тиме што ћете да изађете на локалне изборе? Да ли стварно мислите да километри канализације, које ћете да правите у вашим срединама, имају везе са слободом? Мислите да у окупираној држави има слободних градова? Коме пласирате такве флоскуле? Легитимно је то што желите да вас мање пљачкају, да желите да живите мање лоше или мало боље, али је увредљиво за остали свет да му ваш конформизам пакујете у идилични алтруизам.

Да ли сте се ви из ваших острва слободе сетили солидарности раније, а које су вам сада пуна уста? Није вас срамота када тражите подршку комшија из поробљених градова, а да им пре тога, као ослободиоци, нисте притекли у помоћ? Солидарност може да иде и у другом смеру, да се ви солидаришете са другима, да своје осуђивање иживљавања над народом Србије докажете на делу, а то тако што ћете бојкотом показати да слободу и достојанство сваког грађанина сматрате важнијим од вашег лепшег живота. Да ли сте заборавили, поред оног "сви за једног" у пароли солидарности стоји и оно "један за све". Хоћете ли уз ватромет да славите вашу победу кад се над целом Србијом буде надвио мрак окупације? Хоћете ли да зовете у помоћ комшије, којима сте ви били потребни, ако изгубите на локалним изборима? И неће вас бити срамота?

Зар вас није срамота што ћутите? Вас са универзитета и из академија. Вас са титулама, признањима и угледима, вас који видите у каквом очајном стању су држава и друштво. Мислите да неко може дипломом да покрије то што је као човек крпа? Вас медицинаре који, боље него ико, знате какво је стање у здравству и шта се дешавало последњих месеци. Вас естрадне стручњаке који сте подредили здравље нације умоболним интересима једног човека и његове удворичке клике. Вас у војсци који мирно стојите пред кловновском имитацијом ратника. Вас у полицији, тужилаштву и свим телима за заштиту засконитости који не реагујете на бестијално оргијање пљачкашке власти. Вас у режимским медијима који потпомажете гебелсовску пропаганду у корист антидржавне и антинародне политике извитоперених појединаца на власти. Вас у институцијама који гледате своја посла док се крши закон уместо да радите свој посао у складу са законом. Вас у цркви што гледате како патријарх даје орден за чување Косова ономе који хоће да преда део Косова, што видите да месецима неће да иде у Црну Гору да буде са народом који брани цркве, што сведочите увођењу инквизиторског санкционисања мислећих људи у вашим редовима. 

Зар вас није срамота? Вас заговорнике уласка у НАТО пред невиним жртвама његових злочина. Вас Европејце којима промиче да се у Србији газе основни принципи на којима је саздана Европа. Вас вође и предводнике који сте погазили сопствене задате речи и обећања. Вас синдикалце који не организујете штрајкове и не штитите раднике које третирају као робове. Вас који се жалите и кукате, а не пада вам на памет да се ангажујете да ишта промените. Вас што изигравате шмекере док у брендираној гардероби гацате по цивилизацијском блату. Вас у вилама и прескупим становима са погледом на ужас.

Прочитајте ОВДЕ шта је Срђан Шкоро.

Извор: Direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА