Најновије

БУСАЈУ СЕ ВОЈНОМ НАДМОЋЈУ А ИСТИНА ЈЕ ЗАПРЕПАСТИЛА ЦЕО СВЕТ! Паметан потез би могао да баци Америку на колена! Њихова војска нема...

Америчкој војсци недостаје око 2.000 пилота, па у борбеним летелицама све чешће остају и они који би већ требало да су пензионери.

Борбени авиони (Фото: Pixabay)

Од марта ове године, Америчко ратно ваздухопловство дало је 171 одобрење пилотима да остану активни, иако је требало да се пензионишу, пише амерички „Ерфорс тајмс“.

Велики број захтева за останком у војсци су последица комбинације два фактора, кризе у цивилном авио-саобраћају, где се углавном ухлебљују војни пилоти по престанку каријере, али и хроничном мањку броја пилота у америчкој војсци.

 

Како је објавио полузванични војни лист „Стар енд страјпс“, цитирајући генерала Дејвида Голдфајна, начелника Штаба војних ваздушних снага, америчкој авијацији недостаје 2.000 пилота да би имала пуну попуњеност од 21.000 пилота предвиђену Националном одбрамбеном стратегијом из 2018. године.

Америчка авијација већ годинама покушава да реши мањак броја пилота који је око 10 одсто, нудећи посебне новчане бонусе, пакете осигурања, програме тренинга и флексибилног радног времена. Међутим, ни то није помогло, будући да су понуде цивилних авиокомпанија издашније.

Генерал Голдфајн казао је да ће ваздухопловство сада, због кризе у вези са вирусом корона, позвати пензионисане војне пилоте да се врате у службу. Додао је да би војска годишње морала да ишколује бар 1.500 пилота како би могла да смањује недостатак кадра, а тај број се сада креће око 1.300.

Америчке економске мере помоћи привреди током пандемије вируса корона предвиђају забрану отпуштања до 1. октобра за фирме које су добиле помоћ. Будући да су авиокомпаније добиле огромне износе, задржаће пилоте до предвиђеног рока.

 

У војсци се надају да би после тог рока могли да врате неке од пензионисаних пилота у своје редове. Због тога су за њих, али и за пилоте који желе да остану иако су испунили услов за пензију, понудили и специјалне бонусе од 35.000 евра годишње уз плату, плус паушал од 100.000 до 200.000 долара у зависности од дужине уговора.

Где Турска шаље додатну војну помоћ, сазнајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА