Најновије

ХАОС НА СУЂЕЊУ ЗА УБИСТВО ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Вештак шокирао својим одговором на питање судије

Не могу да искључим да је Јелену Марјановић убило више особа и са више предмета, рекао је у петак судски вештак Зоран Станковић, који је у Вишем суду изнео мишљење о убиству певачице која је 2. априла 2016. године усмрћена на насипу у Борчи, а за које је оптужен њен супруг Зоран.

Јелена Марјановић (Фото: Фејсбук)

- Она је убијена на суров и монструозан начин, а о томе говоре повреде које су јој нанете по глави. Умрла је у тешким мукама - рекао је Станковић.

Додао је да је заједно са колегом Миланом Куњадићем размотрио око 20 ЦД са фотографијама и видео-снимцима, након чега су утврдили да је певачици нането осам смртоносних повреда по глави и то у каналу у којем је и нађена, а не на неком другом месту, како се спекулисало.

- Прво су јој нанете две повреде шиљастим предметом док је нападачу била окренута леђима на трави. Једна на десном лакту, друга на темену док јој је капуљача била на глави и то је изазвало пробојно нагњечење. Након тога великом брзином јој је нането осам повреда док је била у каналу, такође леђима окренута ка нападачу, а четири ударца су јој разорила мождано ткиво. Ово је извршено шиљастим оруђем, које можда има два краја. На глави су видљиви ударци у облику латиничних слова В, па Л и цртица - нагласио је судски вештак и додао да не може да говори о траговима крви јер није имао увид у ДНК анализе, али да је утврђено да је певачица добила и лакше повреде док је покушавала да се одбрани.

Он је истакао да је жртва умрла због нагњечења и разарања можданог ткива, као и због прелома лобање, и да је и само један од удараца које је добила по глави могао бити кобан, а да полицијски пси нису могли да нањуше њено тело јер је било под водом. Једног од адвоката оптуженог Зорана Марјановића занимало је да ли Станковић мисли да је Јелену можда убило више нападача и то са више оружја, на шта је он одговорио потврдно.

Спала јој патика

Након анализирања повреда, Станковић је подвукао да је певачицин убица имао према њој јаке емоције.

- Сам број повреда говори да је тај злочинац имао веома наглашене емоције према жртви и због тога је почињено бруталније насиље. Можда је имао и позитивне и негативне емоције, али је више имао негативних - открио је стручњак и додао да су токсиколошке анализе показале да Јелена није имала ни алкохол ни било које супстанце у крви.

Своје мишљење изнео је у петак и Милан Куњадић, који је рекао да је певачици спала десна патика док је бежала од убице, као и да јој је тада испао телефон и гумица за косу, а да јој је горњи део тренерке вероватно скинут јер је нађен поред канала са окренутим рукавима.

Он је навео да траг Јеленине крви пронађен са друге стране канала највероватније потиче од убице, с обзиром на то да Јелена у тако тешком стању није могла да дође до друге стране канала.

Следеће рочиште заказано је за 10. јул, а на њему ће сведочити вештаци који ће говорити о психичком стању певачице и болу који је претрпела.

Вештак шокирао судију незнањем

Судија је питала вештака Милана Куњадића којом брзином може да иде дете од пет година нормалних ходом, с обзиром на то да је он дипломирани физикохемичар.

- Не знам, ја бих га прошетао - рекао је он, а судија се тиме шокирала и рекла да не разуме како он то не зна, па су адвокати предложили да се за то доведу стручњаци са Саобраћајног факултета или са ДИФ, а судија је рекла да би то било могуће.

Иначе, први судски вештак који је јуче сведочио у Вишем суду је бивши министар одбране, који је био у влади Војислава Коштунице од 2005. до 2007. године, а адвокати Марјановића су га питали колико је обдукција радио јер се појављивало много лажних стручњака, на шта им је он одговорио да је имао око 7.000 случајева.

Провела у води више од 10 часова

Судски вештак Зоран Станковић нагласио је да је Јелена Марјановић умрла веома брзо након нанетих повреда и да је од њих пала у воду и удахнула још око 18 пута, па су јој зато у плућима нађени муљ, гранчице и вода, која није могла да испере крв са одеће, већ само да је избледи, али да он и колега Куњадић нису имали увид у ДНК анализе крви.

- Она је од тих удараца претрпела бол најјачег интензитета и доста је крварила. Од тих повреда није могла да напусти канал, али је можда само покушала. Анализа плућа је показала да је била жива када је у њега доспела - рекао је вештак и додао да је у води провела најмање пет-шест сати, а могуће и више од 10, након чега га је судија питала да ли је можда била и 20 часова, а он је потврдио и да је то могуће.

Нову колумну Ведране Рудан прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА