Најновије

ПОЧИЊЕ РАТ? Сестра Ким Џонг Уна шаље војску на Јужну Кореју!

Северна Кореја је изразила намеру да прекине везе са Јужном Корејом након што је открила да су владини памфлети дистрибуирани људима дуж границе.

Војска Северне Кореје (Фото: Јутјуб)

- Први релевантан корак је затварање и уклањање међукорејске канцеларије за везу, која се налази у заједничком индустријском комплексу Гаесеонг - рекао је портпарол Јединственог фронта владајуће Лабуристичке партије у Северној Кореји, а цитира га новинска агенција "Јонхап". 

- Први потпредседник Централног комитета владајуће Радничке партије, Ким Јо Јунг, млађа сестра севернокорејског лидера, наредила је противмере због дистрибуције анти-севернокорејских летака преко границе - речено је у изјави.

- Јужна Кореја мора узети у обзир да ово питање представља упозорење која је послао први потпредседник Централног комитета владајуће партије који је одговоран за планове Јужне Кореје - рекла је она.

- Такође припремамо ствари које могу да постану јако тешке - рекла је, "и сада се трудимо да се већ суочимо са проблемима и потешкоћама."

Фронт је најавио да ће дефинитивно затворити и уклонити међукорејску канцеларију за везу која се налази у индустријском комплексу Гаесеонг.

Фронт је даље изјавио да је прва заменица раније током дана издала упутства за започињање нацрта ревизије у циљу примене мера наведених у њеним изјавама.

Јужнокорејско министарство за уједињење саопштило је да планира да донесе законодавство које забрањује такве "стресне акције", тврдећи да кампања представља претњу по живот и имовину становника у пограничним областима где се леци шаљу путем огромних балона.

Прва заменица Ким издала је саопштење у коме је упозорила да ће се потпуно повући из заједничког индустријског комплекса Гаесеонг, затворити канцеларију за везу и отказати готово непроцењиви међукорејски војни споразум, ако Јужна Кореја не предузме одговарајуће мере против анти-севернокорејских публикација.

НАТО ловци пресекли пут Русима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА