Најновије

ПРОБИЈЕНА БЛОКАДА НА ЈАРИЊУ! У окупирану српску покрајину ушао први камион са нашом робом!

Први камион са робом из централне Србије управо је ушао на Косово и Метохију, јавља Косово онлајн. Возач првог камиона, Вукашин Вукашиновић из Пријепоља, који је у транзиту кроз КиМ, рекао је за Косово онлајн да је на прелазу Јариње чекао више од 12 сати и да им је након одлуке терористичке владе о укидању мера реципроцитета речено да им више није потребна најава за камионе који је издавао такозвани косовски официр за везу у Београду.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Вукашиновић је навео да на улазак на КиМ чека још неколико камиона и да се возачи надају да ће одлука о укидању мера реципроцитета значити и нормализацију теретног саобраћаја. Лажна влада новог премијера Авдулаха Хотија поништила је данас одлуке којима је изречена мера реципроцитета за робу из Србије.

Председник Србије Александар Вучич изјавио је поводом одлуке Приштине да укине таксу на робу из Србије да је добро да се укину све трговинске забране између Београда и Приштине. Председник лажне државе Хашим Тачи поздравио је одлуку Хотијеве такозване владе да укине меру реципроцитета према Србији. Према његовим речима, Србија је искористила ту меру као изговор да блокира дијалог за нормализацију односа између лажне државе и Србије.

"Сада се међународни притисак мора усмерити на Србију да би се наставио дијалог без губљења времена, дијалог који се мора завршити узајамним признањем двеју земаља", поручио је Тачи.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поздравио је одлуку нове владе у Приштини да укине мере реципроцитета које је увела лажна влада Аљбина Куртија, наводи Косово онлајн.

"Брзо уклањање препрека за наставак дијалога коме посредује ЕУ показује јасну посвећеност (тзв.) Косова да се без одлагања врати за преговарчки сто", оценио је Лајчак.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је да је данашња исправна одлука о укидању забране трговине одавно морала да буде донета и додао да је "велика, немерљива штета већ свима нанета двогодишњом блокадом од стране неодговорних представника привремених институција самоуправе у Приштини".

Прочитајте ОВДЕ шта каже Вучић о Косову.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА