Најновије

РУСИЈА РАЗВИЛА ЈЕДИНЕ ТЕНКОВЕ ТРЕЋЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ НА СВЕТУ: После теста на сиријском ратишту, биће послати...

Нова генерација тенка Т-14 „Армата“ спремна је за извоз наменским купцима, јавио је РТ, позивајући се на добро информисане изворе.

Т-14 „Армата“ (Фото: РИА)

Специјалисти ће одлучити који се структурни елементи могу послати у иностранство, а шта ће бити инсталирано само на тенковској верзији руске војске, наставили су.

Други извор агенције рекао је да је тенк добио пасош за извоз. Званична потврда ове информације од стране руског Министарства одбране нема.

Раније је шеф руског Министарства индустрије и трговине Денис Мантуров најавио припрему Армата за продају у иностранству. Неколико страних држава извештавало је интересовање за тенк после тестирања у Сирији. Тенк ће се извозити након што прве испоруке Армате буду испоручене руској војсци.

Тадашњи заменик министра одбране (сада потпредседник владе) Јуриј Борисов рекао је раније да Министарство одбране има уговор о снабдевању два батерија Т-14 и тешког батаљона БМПТ-15.

Т-14 Армата једини је тенк треће генерације на свету. Његова главна разлика од осталих тенкова - у планирању. Купола је слободна, посада је у изолованој оклопној капсули далеко од муниције, оружје се контролише на даљину. Има заштиту на више нивоа од постојећег и перспективног оружја.

Турска шаље огромно наоружање у Сирију, више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА